Θέατρο σκιών αύριο στο Αρτεσιανό


Αύριο Παρασκευή στις 09.00 το βράδυ στην πλατεία του Δ/Δ Αρτεσιανού, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2008» που διοργανώνει ο Δήμος Καρδίτσας και η Δ.Ε.Τ.Α.Κ. το θέατρο σκιών του Μάκη Χάρμπα θα δώσει την παράσταση «Ο Μέγα Αλέξανδρος και το καταραμένο φίδι».

Ο καραγκιοζοπαίχτης Μάκης Χάρμπας γεννήθηκε το 1958 στον Πρόδρομο Καρδίτσας, όπου ζει μόνιμα από το 1991. Είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής Αθηνών και του Theater Schule του Αμβούργου. Με το θέατρο σκιών ασχολείται επαγγελματικά από το 1993 και ξεπέρασε τις 3.500 παραστάσεις στην Ελλάδα και σε 12 άλλες χώρες.

Στους αγώνες Θεάτρου Σκιών που έγιναν στην Πάτρα στα πλαίσια της πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης απέσπασε το κορυφαίο βραβείο καλύτερης επαγγελματικής παράστασης. Είναι συνεργάτης του Λάκη Λαζόπουλου στο ¨Αλ Τσαντίρι Νιουζ¨. Έχει συνεργαστεί πολλές φορές με τον Ευγένιο Σπαθάρη τον οποίο θεωρεί και δάσκαλό του. Έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα στις διεθνείς εκθέσεις βιβλίου της Χάγης και της Φρανκφούρτης, καθώς και στις ¨ελληνικές ημέρες¨ στη Γερμανία μαζί με τη Φαραντούρη, το Νταλάρα, το Σπύρο Σακκά κ.ά.. Έχει διδάξει θέατρο στο Πολυκλαδικό Λύκειο Καρδίτσας και υπήρξε εισηγητής σε πολλά σεμινάρια θεάτρου όπως του παιδαγωγικού τμήματος Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο σεμινάριο θεάτρου ¨Δρυάδες¨ σε προγράμματα Κ.Ε.Κ. για εκπαιδευτικούς κ.ά..

Μέσα από την παράσταση «Ο Μέγα Αλέξανδρος και το καταραμένο φίδι» ο Καρδιτσιώτης καλλιτέχνης θα μας μεταφέρει στο μαγικό, γοητευτικό και ξεχασμένο κόσμο της σκιάς. Με το μοναδικό έντεχνο τρόπο του παντρεύει αριστουργηματικά την παράδοση με το σήμερα, τα γιασεμιά με τα κομπιούτερ, τη μυρωδιά της ασετιλίνης και του βασιλικού με τη γεύση της καθημερινότητας, το γέλιο με τον προβληματισμό. Όσοι θα έχουν την τύχη να παρακολουθήσουν την παράσταση θα ανακαλύψουν μέσα από αυτή την αθωότητα της λαϊκής μας παράδοσης και την αναζήτηση του ωραίου. Κάθε παράσταση του Μάκη Χάρμπα δεν είναι απλή διασκέδαση, είναι αφύπνιση  και πρόκληση δημιουργίας και συμμετοχής.

Προηγούμενο άρθρο Φορολογικά μέτρα και παροχές εν όψει ΔΕΘ
Επόμενο άρθρο 29.167 € στο Δ. Mητρόπολης από το πρόγραμμα «ΣYN-KOINΩNIA»