Θα ελεγχθεί η δυνατότητα λήψης σήματος ψηφιακής τηλεόρασης για Ρεντίνα και Βαθύλακκο


Ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Μ. Παπαδόπουλου σε απάντηση Ερώτησης που είχε υποβάλει στη Βουλή ο Βουλευτής και τ. Υφυπουργός Παιδείας κ. Σπύρος Ταλιαδούρος, για τη λήψη μέτρων συνέχισης της αναμετάδοσης του ψηφιακού σήματος στις περιοχές Ρεντίνας και Βαθύλακκου του Δήμου Σοφάδων Καρδίτσας αναφέρει ότι θα ελεγχθεί με τον κατάλληλο μετρητικό εξοπλισμό η δυνατότητα λήψης σήματος ψηφιακής τηλεόρασης για Ρεντίνα και Βαθύλακκο του Δήμου Σοφάδων από το Περιφερειακό Γραφείο Θεσσαλονίκης της ΕΕΤΤ.

Ειδικότερα, η απάντηση του Υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Μ. Παπαδόπουλου μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Σύμφωνα με το σχεδιασμό του Χάρτη Συχνοτήτων Επίγειας Ψηφιακής Ευρυεκπομπής Τηλεοπτικού Σήματος δύναται να επιτευχθεί πληθυσμιακή κάλυψη 96,2%. Σημιειώνεται ότι όσον αφορά τη ΝΕΡΙΤ Α.Ε. η ως άνω, κατά τη διάταξη της υπ’ αρ.4 παραγράφου του άρθρου 2 του Ν.4173/2013, «Νέα Ελληνική Ραδιοφωνία, Ιντερνέτ και Τηλεόραση» (ΦΕΚ Α 169/26/7/2013), «απευθύνεται προς το ευρύ κοινό, καλύπτει γεωγραφικά το σύνολο της χώρας…» ενώ η “DIGEA-ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΑΕ» υποχρεούνται βάση του άρθρου 6 παρ 1 του Παραρτήματος της ΑΠ 707/2/13.2.2014 Αποφάσεως να παρέχει πληθυσμιακή κάλυψη 95%, ένα από τα υψηλότερα ποσοστά σε ευρωπαϊκό επίπεδο κάλυψης για επίγεια ψηφιακή τηλεόραση. Περαιτέρω και προκειμένου να επιτευχθεί η γεωγραφικά πληρέστερη και τεχνικά αρτιότερη ραδιοκάλυψη μονοσυχνικού δικτύου προβλέπεται – άρθρο 4 της υπ’ αρι 42800/2012 ΚΥΑ – η δυνατότητα εγκατάστασης Σταθμών Συμπληρωματικής Κάλυψης (gap fillers)- για τη ΝΕΡΙΤ στο άρθρο 1, παρ 4 της υπ’ αρ. 15715/2013 ΚΥΑ για τη «DIGEA ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΑΕ» στο άρθρο 6 παρ.2. του Παραρτήματος της ΑΠ707/2/13.02.2014 Αποφάσεως.

Σε συνέχεια των ανωτέρω και όσον αφορά την υπό εξέταση περίπτωση:

Με την ολοκλήρωση της μετάβασης της ψηφιακής τηλεόρασης στην Κεντρική Μακεδονία και Θεσσαλία, το Περιφερειακό Γραφείο Θεσσαλονίκης της ΕΕΤΤ με κατάλληλο μετρητικό εξοπλισμό θα προβεί σε λεπτομερείς καταγραφές, ελέγχοντας τη δυνατότητα λήψης σήματος ψηφιακής τηλεόρασης στις περιοχές αυτές.

Σε κάθε περίπτωση, η ΕΕΤΤ θα παρακολουθεί και θα καταγράφει κατά πόσον ο πάροχος εκπληρώνει τις υποχρεώσεις κάλυψης σε όλα τα σημεία που έχει γίνει τελική μετάβαση όπως απορρέει βάσει του άρθρου 6 παρ. 1 του Παραρτήματος της ΑΠ 707/13.02.2014 Απόφαση της ΕΕΤΤ, ως ισχύει.

Τέλος, τα ζητήματα που θίγονται αναφορικά με την καταβολή του ανταποδοτικού τέλους υπέρ της ΝΕΡΙΤ σε περιοχές που δεν καλύπτονται από το σήμα της ΝΕΡΙΤ αποτελούν αρμοδιότητες του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών και του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό προς τους οποίους αποστέλλουμε την εν λόγω Ερώτηση».

Προηγούμενο άρθρο Συνεδριάζει το Δ.Σ. Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο ΜΥΛΟΣ ΤΩΝ ΞΩΤΙΚΩΝ: Ξεκλειδώθηκαν τα μυστικά της μεγαλύτερης χριστουγεννιάτικης γιορτής στην Ελλάδα