Ειδήσεις

Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Αμαράντου


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, την Κυριακή προ της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού 11 Σεπτεμβρίου 2016, λειτούργησε και ομίλησε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Αμαράντου. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τέλεσε μνημόσυνο υπέρ των κεκοιμημένων μελών της ενώσεως αγραφιώτικων χωριών.

Στην ομιλία του ανέλυσε το αποστολικό ανάγνωσμα από την προς Γαλάτας Επιστολή του αποστόλου των εθνών Παύλου.

«Και το αποστολικό και το ευαγγελικό ανάγνωσμα αναφέρονται στο ιστορικό γεγονός της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού. Εμείς οι χριστιανοί δεν έχουμε να καυχόμαστε για τίποτα άλλο παρά μόνο για το γεγονός της σταυρώσεως του Ιησού Χριστού. Η Εκκλησία πορεύεται μέσα στον κόσμο την σταυρική της πορεία και θυσία. Η Εκκλησία πορεύεται μέσα στη ζωή του κόσμο ευλογούσα, αγιάζουσα, διδάσκουσα και πληροφορούσα αυτόν, αλλά από τον κόσμο η Εκκλησία αλλιώς κατανοείται. Για μας τους χριστιανούς ο σταυρός είναι σύμβολο σωτηρίας, λυτρώσεως και αγιασμού ενώ για τους Ρωμαίους ήταν ένα ατιμωτικό σύμβολο, ένας τρόπος για να πεθαίνουν άνθρωποι».

Σε άλλο σημείο ανέφερε: «Η Εκκλησία διώκεται μέσα στον κόσμο γιαυτό ακριβώς το γεγονός του σταυρού του Κυρίου. Αμφισβητείται η Εκκλησία, αμφισβητείται ο λαός μας που προσφεύγει και πιστεύει σε αυτήν. Βλέπετε αδελφοί μου πως η πολιτεία προσπαθεί να αποιεροποιήσει την κοινωνία μας, να απομακρύνει της Εκκλησία μέσα από την ζωή της, να εκδιώξει την πίστη και την Εκκλησία μέσα από τα σχολεία μας, προσπαθεί να κάνει τα νέα παιδιά μας χωρίς πίστη και ελπίδα χρησιμοποιώντας πολλές φορές πομφόλυγες. Μας λένε τώρα ότι δεν πρέπει να γίνεται η πρωινή προσευχή στα σχολεία, μα υφίσταται Προεδρικό Διάταγμα, όταν το αλλάξουν μπορούν να καταργήσουν την προσευχή σε αυτά. Όσο υφίσταται όμως και επειδή την Εκκλησία την έχουν υπό νόμων, διότι βρισκόμαστε στο νόμο και είμαστε ανελεύθεροι στη ζωή μας, τότε θα πρέπει να σέβονται αυτούς τους νόμους, που έχουν θεσμοθετήσει. Αν κάποιος κατέχει μια θέση διοικητική δεν μπορεί να αποφασίζει εις βάρος των πολλών».

Κλείνοντας ανέγνωσε την Εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου για την πρωινή προσευχή στις σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων.

 

Προηγούμενο άρθρο Πρόγραμμα Αδελφοποίησης από το Περ/κό Τμήμα ΕΕΣ Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Ο Αγιασμός για τη νέα χρονιά στο 1ο ΕΠΑΛ Καρδίτσας