Ειδήσεις

Θεία Λειτουργία υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των θυμάτων της πυρκαγιάς


  Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, την Κυριακή 29 Ιουλίου 2018, χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης.

  Κήρυξε τον θείο Λόγο, αναφερόμενος στην ευαγγελική περικοπή από το κατά Ματθαίον ιερό Ευαγγέλιο, αλλά και στο αποστολικό ανάγνωσμα του Αποστόλου Παύλου από την Α΄ προς Κορινθίους επιστολή.

  Μεταξύ άλλων είπε: «Το θαύμα του Κυρίου στη λίμνη Γεννησαρέτ αναγνώσαμε σήμερα στο ευαγγελικό ανάγνωσμα. Το πλοίο κλυδωνίζεται μέσα στη λίμνη, όπως κλυδωνίζεται η ζωή μας καθημερινά. Κι Αυτός μέσα στη νύχτα των μαθητών, αλλά και μέσα στο σκοτάδι το δικό μας, έρχεται να μας πεί ότι είναι ο αληθινός Θεός, να μας πιάσει από το χέρι και να μας καθοδηγήσει σε στέρεο και υπήνεμο λιμάνι.

  Παράλληλα, το αποστολικό ανάγνωσμα ένα σπουδαίο κείμενο από την Α΄ προς Κορινθίους επιστολή του Αποστόλου Παύλου. Αναφέρεται ο Απόστολος στους μαθητές του, που βρίσκονταν στην Κόρινθο τον Ακύλα, την Πρίσκιλλα, την Χλόη και σε όλους τους χριστιανούς της Κορίνθου, αλλά και σε όλους μας και μας γράφει: «δελφοί, Θεο σμεν συνεργο» συνεργάτες του Θεού είμαστε και συνεχίζει «Θεο γεργιον, Θεο οκοδομ στε» εσείς οι χριστιανοί είστε το γεώργιον του Θεού, είστε η οικοδομή του Θεού. Σε όλους μας το λέει αυτό διαχρονικά, αναφερόμενος σε κληρικούς και λαϊκούς, άνδρες και γυναίκες, μικρούς και μεγάλουςς. Είμαστε όλοι συνεργάτες και συνεργοί στο έργο για τη σωτηρία του ανθρώπου.

  Επίσης, είμαστε το γεώργιο και η οικοδομή του Θεού. Έρχεται ο κάθε ένας σε αυτό το χωράφι να καλλιεργήσει εις το όνομα του Ιησού Χριστού,ώστε να σώσει τον άνθρωπο.

  Ακόμη, είμαστε η οικοδομή. Μας έχει φτιάξει οικοδόμος, ο Ίδιος δηλαδή. Άλλοι όμως οικοδόμοι χρησιμοποιούν για την οικοδομή σπουδαία πετρώματα και άλλοι ξύλα και άχυρα και χώμα και αναλόγως αντέχει αυτή και στις κρίσεις και στις δοκιμασίες. Ανάλογα λοιπόν την ισχύ με την οποία έχει κτιστεί η οικοδομή, θα κριθεί ο οικοδόμος. Γι’ αυτό να κτίζεται ή να καλλιεργείτε στη ζωή σας με τα καλύτερα υλικά».

  Εν κατακλείδι τόνισε: «Τα καλύτερα υλικά πρέπει να προσφέρουμε και στον εαυτό μας και στους άλλους, για να μπορούμε να λέμε ότι είμαστε γεώργιον και οικοδομή Θεού, αλλά και για να ονομαζόμαστε συνεργοί του».

  Στη συνέχεια, ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλός μας π. Αμφιλόχιος Παπανδρέου ανέγνωσε την Εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος με θέμα τα πρόσφατα συμβαίνοντα εκ των πυρκαϊών στην Αττική.

  Προ της απολύσεως, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε επιμνημόσυνο δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των τελειωθέντων αδελφών μας από τις πυρκαϊές.

Προηγούμενο άρθρο Σύλληψη 52χρονης φυγόποινης
Επόμενο άρθρο Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους