Ειδήσεις

Θεατρική παράσταση για το Κοινωνικό Παντοπωλείο από το Περιφερειακό Θέατρο Καρδίτσας


Στις 14 Απριλίου, 2016, Πέμπτη, 8 μ.μ., στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Καρδίτσας, το Περιφερειακό Θέατρο Καρδίτσας παρουσιάζει την κωμωδία «Του χωριού το Κοινοβούλιο», του Δημήτρη Απ. Ρήτα, φιλολόγου, συγγραφέα βραβευμένου με Α΄ Πανελλήνιο Βραβείο θεάτρου, τιμημένου με διάκριση από το Υπουργείο Παιδείας για την προσφορά του στην παράδοση  και στιχουργού, συνεργάτη γνωστών και μεγάλων συνθετών και τραγουδιστών.

Η παράσταση γίνεται, αφιλοκερδώς, για το Κοινωνικό Παντοπωλείο Καρδίτσας. Αντί εισιτηρίου οι θεατές προσφέρουν στην είσοδο του Κινηματοθέατρου τρόφιμα, ρούχα και γενικά είδη πρώτης ανάγκης  για τις άπορες οικογένειες της Καρδίτσας.

Η παράσταση είναι υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας και του Δήμου Καρδίτσας.

Οι συντελεστές της: Συγγραφέας-σκηνοθέτης: Δημήτρης Απ. Ρήτας, σκηνικά: Πιπίνα Μπατζιάκα, μουσική: Χρήστος Νικολόπουλος, παίζουν: Σωτήρης Μπακαρός, Αποστόλης Χαλαβέτας, Αυγή Παπαδημητρίου, Απόστολος Ρήτας, Δημήτρης Καραμαγκιόλας, Βάιος Ρήτας, Ειρήνη Γεωργαντζά και Νιόβη Ζαρκάδα.

Χορηγός παράστασης: Σχολή οδηγών-Ασφάλειες Απόστολος Δημ. Ρήτας

Χορηγός επικοινωνίας: ΕΡΤ3, 102 FΜ, 9,58 FΜ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια φιλοξένησαν τιμητικά σε εκπομπές τους τον Δημήτρη Ρήτα και σκηνές της κωμωδίας αυτής, τιμώντας έτσι την πολυετή, 1984-2016, πολιτιστική, κοινωνική και μορφωτική προσφορά του και των συνεργατών του, όπως η ΕΡΤ1, στην εκπομπή ΟΝ ΕΡΤ, 16-3-2016, το ΜEGA CHANNEL, στην εκπομπή «Μέγα Σαββατοκύριακο» (ΣΚ), 3-4-2016, ΕΡΤ3, κλπ (μπορεί κανείς να τις δει ηλεκτρονικά).

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος οι παραστάσεις για φιλανθρωπικούς σκοπούς θα συνεχιστούν από το Περιφερειακό Θέατρο Καρδίτσας, γεγονός που συνετέλεσε ώστε το Υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας να εντάξει το ανωτέρω θέατρο στους φορείς που προσφέρουν κοινωνική φροντίδα και εθελοντισμό.

 

Ο Διευθυντής του Θεάτρου

Δημήτρης Απ. Ρήτας

Προηγούμενο άρθρο Ο Εμπορικός Σύλλογος Καρδίτσας για την εγκύκλιο σχετικά με το έργο της ΕΣΕΕ
Επόμενο άρθρο Εκδήλωση για τη θέση της γυναίκας στους κοινωνικούς αγώνες