Ειδήσεις

Θεατρικό παιχνίδι στον Α΄ Παιδικό Σταθμό


Στα πλαίσια των παράλληλων εκδηλώσεων του 35ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου (που οργανώνεται από την Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων) πραγματοποιήθηκε θεατρικό παιχνίδι στον Α ΄ Παιδικό Σταθμό που επιμελήθηκε η παιδαγωγός θεάτρου Σινάνη Σύλβια.

Φορτωμένοι με την ανυπομονησία των μεγάλων ταξιδιών ζούμε και διαχειριζόμαστε τις συνεχείς απογοητεύσεις και ματαιώσεις μας και σε έναν άδικο κόσμο επιμένουμε στα όνειρα. Έτσι οι νύμφες των συναισθημάτων μας βοηθούν και η νεράιδα και τα ξωτικά του δάσους φωτίζουν τα ζώα και τα πουλιά και τους ξεσηκώνουν για το ταξίδι με προορισμό την αληθινή αγάπη. Όταν αγαπάς μπορείς να γεμίσεις χρώματα, γεύσεις, μυρωδιές, ζωή, ανάσες…

Έτσι η γη γαληνεύει και ανθοφορεί και φωνές χαρούμενες και τραγούδια ακούγονται, σαν να μη λείψανε τα βάσανα από τον κόσμο… Ποιος μπορεί ν ΄ αντισταθεί στο κάλεσμα της φύσης; Ο κόσμος κινούμενη άμμος, όπου το μόνο σταθερό σημείο οι αρχές και οι αξίες μας. Ένα απέραντο και άγνωστο σύμπαν, όπου το μόνο γνωστό σημείο ο ήλιος της αλήθειας μας. Εκεί όπου ο ατομικισμός χάνεται μέσα σε χέρια πιασμένα τρυφερά!

Να βρούμε το δρόμο μας, να φτάσουμε στο σημείο, όπου τίποτε άλλο δεν μπορεί να μας βοηθήσει εκτός από την πίστη μας στις ιδέες που αγαπάμε περισσότερο. Να οδηγηθούμε στην ελευθερία, πετώντας μαζί με ανθρώπους που συμμερίζονται τα ιδανικά μας. Με άξιους ανθρώπους που μένουν δίπλα μας μέχρι να γιατρευτούν οι πληγές μας, όχι μ ΄ αυτούς που υποκρύπτουν τον πραγματικά κακό εαυτό τους. Να καταφέρουμε να είμαστε δίκαιοι, με αγάπη για τον ΑΝΘΡΩΠΟ, όχι υποκριτές… Γιατί η αγάπη δε γερνά ποτέ, μιλούν οι πράξεις με ταπεινότητα και ευθύτητα. Γιατί στις καρδιές που αγαπούν υπάρχει πάντα η ζεστασιά του καλοκαιριού.

Στην σκηνοθετική επιμέλεια συμμετείχε η Μακρή Μ. Στο θεατρικό  παιχνίδι έπαιξαν οι Τέγα Ζ., Κόγια Θ., Ρουμελιώτη Β., Μποσκλαβίτη Ν., Τζελέι Α., Χαρκοπλιά Α., Κωτούλα Κ.,  Ευαγγέλου Θ. και Μπαντίδα Γ.

Τα παιδιά απόλαυσαν το παιχνίδι και έπαιξαν δημιουργικά με την μουσική της χαράς, μαγεύτηκαν και αποφάσισαν να διορθώσουν τα λάθη τους και να κάνουν νέα αρχή με καλοσύνη και πολύ ΑΓΑΠΗ!.

Προηγούμενο άρθρο Κοινωνικοπρονοιακή εκκλησιαστική παρέμβαση σε προβλήματα πένθους
Επόμενο άρθρο ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α Καρδίτσας: Έξω η Αστυνομία από τα σχολεία