Ειδήσεις

Θεματική Εβδομάδα στο Εσπερινό Γυμνάσιο – Λ.Τ. Καρδίτσας


Tην Παρασκευή 25-5-2018, ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις του Εσπερινού Γυμνασίου – Λ.Τ Καρδίτσας στο πλαίσιο της θεματικής εβδομάδας.

  • Την Τετάρτη 23-5 πραγματοποιήθηκε μια πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση σχετικά με το θεματικό άξονα «Διατροφή και ποιότητα ζωής» από την κ. Όλγα Γκορτζή, καθηγήτρια και πρόεδρο του τμήματοςΔιατροφής και Διαιτολογίαςτου ΤΕΙ Θεσσαλίας.

Η κ. Γκορτζή εξήγησε πώς η σωστή διατροφή επηρεάζει την ποιότητα της ζωής και είναι καθοριστική για την καλή υγεία του ανθρώπου.

  • Την Πέμπτη 24-5,ο κ. Αθανάσιος Μανούρας καθηγητής και πρόεδρος του τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων του ΤΕΙ Θεσσαλίας, παρουσίασε την εισήγηση «Μεσογειακή Διατροφή και Τρόφιμα Θεσσαλίας» στο πλαίσιο του θεματικού άξονα «Καταναλωτισμός και Διαφήμιση».

Ο κ. Μανούρας εξήγησε τί είναι η Μεσογειακή διατροφή και ποια τα οφέλη της, αναλύοντας επιστημονικά στοιχεία. Επίσης εξήγησε πώς μπορούμε να την ακολουθήσουμε καταναλώνοντας και θεσσαλικά προϊόντα και από που μπορούμε να τα προμηθευτούμε.

  • Την Παρασκευή 25-5 έκλεισε η θεματική εβδομάδα με το θεματικό άξονα «Κυκλοφοριακή Αγωγή-Οδική ασφάλεια».

Παραβρέθηκε στο Σχολείο ο κ. Β. Κοντοκώστας, Αστυνόμος Β΄ και Υποδιοικητής του Τμήματος Τροχαίας Καρδίτσας, ο οποίος μίλησε για τα τροχαία ατυχήματα, τις αιτίες που τα προκαλούν και τους τρόπους πρόληψης αυτών.

Όλες οι εισηγήσεις ήταν πολύ ενδιαφέρουσες και πρόσφεραν πολύτιμη πληροφόρηση τόσο στους μαθητές όσο και στους καθηγητές του Εσπερινού Γυμνασίου – Λ.Τ Καρδίτσας. Η θεματική εβδομάδα ήταν απόλυτα επιτυχημένη και πραγματοποιήθηκαν οι στόχοι που είχαν τεθεί.

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου συγχαίρουν τους εκπαιδευτικούς που οργάνωσαν τους θεματικούς άξονες και ευχαριστούν τους εμπλεκόμενους φορείς για την παρουσία και τις εύστοχες εισηγήσεις των εκπροσώπων τους.

 

 

Προηγούμενο άρθρο ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών: Όλες και όλοι στην απεργία
Επόμενο άρθρο Το νέο Δ.Σ. της ΔΗΜ.Τ.Ο. Παλαμά