Ειδήσεις

Θεματική περιήγηση σχετικά με τη νυχτερινή διαβίωση κατά την αρχαιότητα


Για πρώτη φορά φέτος το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού διοργανώνει εκδηλώσεις σε δημόσια μουσεία, μνημεία, αρχαιολογικούς χώρους, ιστορικούς τόπους και άλλους χώρους πολιτισμού, με θεματική τη “νύχτα”. Στόχος είναι η ανάδειξη της ανθρώπινης δραστηριότητας διαχρονικά και η εναλλακτική προσέγγιση των χώρων πολιτισμού.

Στη φετινή δράση συμμετέχουν 17 Εφορείες Αρχαιοτήτων και 4 δημόσια Μουσεία, με 40 περίπου εκδηλώσεις, ενώ το πρόγραμμα περιλαμβάνει θεματικές ξεναγήσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, μουσικές εκδηλώσεις, θεατρικές παραστάσεις, αφηγήσεις παραμυθιών, βιωματικά εργαστήρια, ομιλίες, προβολές και αστροπαρατηρήσεις.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Καρδίτσας συμμετέχει στη δράση διοργανώνοντας στο Αρχαιολογικό Μουσείο Καρδίτσας την Τρίτη 31 Ιουλίου 2018 από τις 11:00π.μ. έως τη 01:00μ.μ. θεματική περιήγηση σχετικά με τη νυχτερινή διαβίωση κατά την αρχαιότητα. Συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθεί περιήγηση στην μόνιμη έκθεση του μουσείου και θα παρουσιαστούν από αρχαιολόγους της Εφορείας ευρήματα σχετικά με τους τρόπους φωτισμού στην αρχαιότητα καθώς και ευρήματα από το Ασκληπιείο του αρχαίου Κιερίου, όπου πιθανόν ασκούνταν η πρακτική της νυχτερινής εγκοίμησης σε στοά ως θεραπευτική μέθοδος.

Η είσοδος στο Αρχαιολογικό Μουσείο Καρδίτσας και η συμμετοχή στη θεματική περιήγηση κατά τις ώρες της εκδήλωσης θα είναι δωρεάν για όσους συμμετέχουν.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Προηγμένες Μέθοδοι Σχεδιασμού Προϊόντων από Ξύλο
Επόμενο άρθρο Τμήμα Βιοχημείας: Μεταπτυχιακό στην Τοξικολογία