Θυρανοίξια Ναού της Αγίας Γλυκερίας στο Ροπωτό Τρικάλων από τον Θεσσαλιώτιδος Τιμόθεο


Ένας καινούριος τόπος λατρείας του Θεού δόθηκε στη λειτουργική χρήση με την τελετή των Θυρανοιξίων η οποία έλαβε χώρα υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθέου.

Το εξωκκλήσι που τιμάται επ’ ονόματι της Αγίας Γλυκερίας βρίσκεται σε μια ειδυλλιακή τοποθεσία στο δημοτικό διαμέρισμα Ρωποτού του Δήμου Πύλης νομού Τρικάλων, που ωστόσο εκκλησιαστικώς υπάγεται στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων.

Η δημιουργία του εν λόγω ναού αποτελούσε ένα ευσεβή πόθο για τον ιερέα π. Φώτιο Κωτούλα (εφημέριο του χωριού Πιαλεία Τρικάλων), ο οποίος τελικά έλαβε σάρκα και οστά και έτσι δημιουργήθηκε, σε ιδιωτικό δικό του χώρο, ένας μικρός πλην καλαίσθητος και με όλες τις προδιαγραφές Ιερός Ναός που θα αποτελεί ένα επιπλέον τόπο λατρείας του Τριαδικού Θεού αλλά και της Αγίας Μάρτυρος Γλυκερίας.

Στην τελετή των Θυρανοιξίων αλλά και του Πανηγυρικού Εσπερινού που επακολούθησε προς τιμή της εορταζομένης Αγίας, έλαβαν μέρος ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών Αρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος Νάσης, ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος Αρχιμανδρίτης π. Αμφιλόχιος Παπανδρέου, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Πύλης Πρωτοπρεσβύτερος π. Λάζαρος Σταυραντώνης καθώς και άλλοι ιερείς των δυο μητροπόλεων.

Παραβρέθηκε ακόμη και ο δήμαρχος Πύλης Κώστας Μαράβας καθώς και άλλοι επίσημοι φορείς της περιοχής.

 

Romfea.gr

 

Προηγούμενο άρθρο Η Χρ. Κατσαβριά για τις αλλαγές στην εκπαίδευση
Επόμενο άρθρο Προσκυνηματική εκδρομή του ΙΣΔΕ Καρδίτσας