Ειδήσεις

Θ. Σκάρλος: Αγκαλιάζουμε κάθε πρωτοβουλία και ενέργεια που συμβάλει στην ανάδειξη του πολιτισμού


Χιλιάδες κόσμος έδωσε το παρόν στην καθιερωμένη « Γιορτή της Καραγκούνικης πίτας », που διοργάνωσε και φέτος ο «Μορφωτικός Σύλλογος ΑΡΝΗ Μοσχολουρίου»

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου , στην κεντρική πλατεία του χωριού, υπό την αιγίδα του ΔΟΠΑΠ Σοφάδων. Στους επισκέπτες προσφέρθηκαν δωρεάν καραγκούνικες πίτες όλων των ειδών καμωμένες με μεράκι, από γυναίκες του χωριού.

Η γιορτή συνοδεύτηκε από δημοτική ορχήστρα και εκτός των χορευτικών συγκροτημάτων που έλαβαν μέρος, οι επισκέπτες, εκτός από το να γευτούν παραδοσιακές πίτες και άλλα σχετικά εδέσματα είχαν την ευκαιρία να διασκεδάσουν .

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε σύσσωμη η Δημοτική Αρχή Σοφάδων. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο Δήμαρχος Σοφάδων κ. Θάνος Σκάρλος δήλωσε σχετικά:

«Ο πολιτισμός αποτελεί σταθερά μία από τις προτεραιότητες της Διοίκησής μας. Αξιοποιούμε κάθε διαθέσιμο μέσο, κάθε συνεργασία για να στηρίξουμε τον πολιτισμό. Χάρη στις συνεργασίες που αναπτύσσουμε, μπορούμε να συνεχίζουμε να εξασφαλίζουμε για τους συνδημότες μας υψηλού επιπέδου πολιτιστικά δρώμενα.

Πολιτιστικά δρώμενα, όπως η « Γιορτή της Καραγκούνικης πίτας », που πλέον έχει καθιερωθεί ως θεσμός που ξεπερνά τα στενά όρια του νομού. Και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η καραγκούνικη πίτα πέραν της διατροφικής ταυτότητας γα την περιοχή μας και της δεδομένης διατροφικής της αξίας, στήριξε και έθρεψε την κοινωνία μας σε πολύ δύσκολες εποχές που πέρασε η χώρα μας.

Πρέπει να επισημανθεί ακόμη ότι για κάθε λαό ο πολιτισμός είναι το όχημα εξόδου από συνθήκες οικονομικής και πολιτικής κρίσης για αυτό και σταθερή επιδίωξή μας ως Δημοτική Αρχή, από τότε που αναλάβαμε τη διοίκηση του Δήμου μέχρι σήμερα, κόντρα στις οικονομικές δυσχέρειες, είναι να συνεχίζουμε να διατηρούμε ζωντανό τον πολιτισμό στο Δήμο μας, να προσφέρουμε σε όλους τους συνδημότες μας δημιουργικές πολιτιστικές διεξόδους.

Ο πολιτισμός ανέκαθεν ήταν και θα συνεχίσει να είναι σημαντικός για το Δήμο Σοφάδων και ως Δημοτική Αρχή θα συνεχίσουμε σταθερά να προσφέρουμε κίνητρα και τη δυνατότητες για την προβολή και αξιοποίηση του.

Αγκαλιάζουμε συνεπώς κάθε πρωτοβουλία, καλλιεργούμε πολιτιστικούς δεσμούς, συνδράμουμε σε κάθε ενέργεια που συμβάλει στην ανάδειξη του πολιτισμού .

Θέλουμε στο Δήμο Σοφάδων η πολιτιστική δημιουργία να παραμείνει αστείρευτη και ακμαία. Θέλουμε όλους τους συνδημότες μας, κάθε ηλικίας, να αποτελούν μέρος της πολιτιστικής ταυτότητας και συμμέτοχους του πολιτιστικού προϊόντος του τόπου μας.»

 

Προηγούμενο άρθρο Δομές ΚΔΗΦ και ΚΗΦΗ συνεχίζουν τη λειτουργία τους μέσω του ΕΣΠΑ
Επόμενο άρθρο Επίσκεψη του ΣΔΕ Καρδίτσας στους Δελφούς και στο Δίστομο