Ειδήσεις

Ιανός: Συνδρομή του στρατού ξηράς για τις ζημιές στην Καρδίτσα


Ο στρατός ξηράς συνδράμει στην αποκατάσταση των περιοχών που έπληξε ο κυκλώνας «Ιανός», έπειτα από εντολή του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) και σχετική έγκριση από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Στο πλαίσιο αυτό κατασκευάστηκε μεταφερόμενη γέφυρα τύπου «Μπέιλι» στην περιοχή «Καραϊσκάκη» του δήμου Μουζακίου, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η κατασκευή αντίστοιχης γέφυρας, στο Ανθοχώρι του ιδίου δήμου.

Όπως ανακοινώθηκε, στην περιοχή της Καρδίτσας ο στρατός συνδράμει με οκτώ αξιωματικούς και 34 οπλίτες μηχανικού, δύο προωθητές γαιών, έναν φορτωτή γαιών, δύο εκσκαφείς τάφρων, έναν οδοστρωτήρα, έναν ισοπεδωτή γαιών, ένα ανατρεπόμενο, δύο ρυμουλκά, ένα περονοφόρο ανυψωτικό μηχάνημα, ένα όχημα περισυλλογής και τρία οχήματα γενικής χρήσης 30 τόνων.

Στο νησί της Κεφαλονιάς, ο στρατός ξηράς συνδράμει επίσης με προσωπικό και μέσα στην αντιμετώπιση των καταστροφών από τον κυκλώνα. Ειδικότερα, διαθέτει δύο αξιωματικούς και δέκα οπλίτες, δύο οχήματα γενικής χρήσης, δύο προωθητές γαιών, δύο εκσκαφείς τάφρων, καθώς και τέσσερα ρυμουλκά οχήματα μεταφοράς μηχανημάτων. Στο νησί εκτελέστηκαν εργασίες στις περιοχές του χωριού Άσσος και Αγία Ευφημία, οι οποίες περιελάμβαναν εκσκαφή, απομάκρυνση και μεταφορά φερτού υλικού για αποκατάσταση οδικού δικτύου και δικτύου ύδρευσης.

Ακόμη, ο στρατός ξηράς έχει συνδράμει με εργασίες διάνοιξης, διαπλάτυνσης και εκβάθυνσης σε κοίτες ρεμάτων για τη διευκόλυνση της απορροής υδάτων και για αποτροπή πλημμυρών από έντονες βροχοπτώσεις ή έναν νέο κυκλώνα.

Προηγούμενο άρθρο Έξοδος για τους νέους του Κέντρου Ορίζοντες
Επόμενο άρθρο Δομήνικος Βερίλλης: Ίδρυση μουσείου και δημιουργία άλσους στο πρώην στρατόπεδο