Ιατρείο στη Μαγουλίτσα ζητά ο Σπ. Ταλιαδούρος


Ο Βουλευτής και π. Υφυπουργός Παιδείας, κ. Σπύρος Ταλιαδούρος, με Διάβημα του προς τον Υπουργό Υγείας ζητά την έγκριση του αιτήματος κατασκευής και δημοπράτησης Αγροτικού Ιατρείου στο Τ.Δ. Μαγουλίτσας του Δήμου Μουζακίου, κατόπιν της δωρεάν παραχώρησης δημοτικής έκτασης 300 τ.μ., πλησίον της κεντρικής πλατείας Μαγουλίτσας, για το σκοπό αυτό από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μουζακίου.

Ειδικότερα, στο Διάβημα του ο κ. Ταλιαδούρος αναφέρει τα εξής:
«Στο Τ.Δ. Μαγουλίτσας του Δήμου Μουζακίου Καρδίτσας δεν υπάρχει Αγροτικό Ιατρείο με αποτέλεσμα οι κάτοικοι αυτού να μην έχουν δυνατότητα καθημερινής πρόσβασης στην παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και να αναγκάζονται να μετακινούνται στο πλησιέστερο στην περιοχή τους κέντρο υγείας.

Για το λόγο αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου, λαμβάνοντας υπόψη του το δίκαιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας Μαγουλίτσας αλλά και τις διατάξεις του άρθρου 184 του Δ.Κ.Κ. αποφάσισε ομόφωνα με τη με αριθμό 329/2008 Απόφαση του τη δωρεά παραχώρηση δημοτικής έκτασης 300 τ.μ., πλησίον της κεντρικής πλατείας Μαγουλίτσας, προκειμένου να κατασκευαστεί νέο Αγροτικό Ιατρείο Τ.Δ. Μαγουλίτσας.

Κατόπιν αυτής της εξέλιξης, κ. Υπουργέ, θα ήθελα να σας παρακαλέσω θερμά να εγκρίνετε το αίτημα κατασκευής και δημοπράτησης του έργου κατασκευής Αγροτικού Ιατρείου στο Τ.Δ. Μαγουλίτσας του Δήμου Μουζακίου, ώστε να δοθεί τέλος στη ταλαιπωρία των κατοίκων Μαγουλίτσας και των επισκεπτών της.»

 

Προηγούμενο άρθρο Γενική συνέλευση των σαλιγκαροτρόφων στα Γεφύρια Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο ΛΙΓΟ ΓΕΛΙΟ