Ειδήσεις

Ιδρυτική Γενική Συνέλευση και προσωρινή Διοίκηση του Δικτύου Πίνδος


Μετά από διαβούλευση σχεδόν ενός έτους των Αυτοδιοικήτων φορέων της ορεινής περιοχής της ΠΙΝΔΟΥ, για τη συνεργασία και ανάδειξη της ορεινής πατρίδας, η προσπάθεια άρχισε να παίρνει οντότητα με τη σύσταση φορέα με τη μορφή της Αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας. Για την ολοκλήρωση της προσπάθειας την Τρίτη 6 Ιουνίου 2017 και ώρα 12:00 το μεσημέρι στο δημαρχείο Πύλης, πραγματοποιήθηκε η ιδρυτική Γενική Συνέλευση του φορέα με την επωνυμία «ΔΙΚΤΥΟ ΠΙΝΔΟΣ».

Στον φορέα αυτό συμμετέχουν 11 δήμοι και 4 αναπτυξιακοί φορείς που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Πίνδου. Συγκεκριμένα παραβρέθηκαν και υπέγραψαν το καταστατικό του ΔΙΚΤΥΟΥ

Από την Περιφέρεια Θεσσαλίας οι δήμοι Πύλης, Καλαμπάκας, Μουζακίου, Αργιθέας, Λίμνης Πλαστήρα, η Αναπτυξιακή Τρικάλων – ΚΕΝΑΚΑΠ ΑΕ, η Αναπτυξιακή Καρδίτσας – ΑΝΚΑ ΑΕ και το ΚΕΚ ΣΤΑΓΩΝ.

Από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος ο δήμος Αγράφων και ο Οργανισμός Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδος.

Από την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος ο δήμος Αμφιλοχίας.

Από την περιφέρεια Ηπείρου οι δήμοι Νικολάου Σκουφά, Γεωργίου Καραϊσκάκη, Κεντρικών Τζουμέρκων και Βορείων Τζουμέρκων.

Κατά τη συνεδρίαση αποφασίσθηκε η προσωρινή έδρα του ΔΙΚΤΥΟΥ να είναι η Κοινότητα Στουρναραίων (Δ.Ε Πινδαίων) του δήμου Πύλης και παράλληλα εκλέχθηκε το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο είναι ενδεκαμελές και συμμετέχουν οι δήμαρχοι Αγράφων κ. Μπαμπαλής θεόδωρος, Αργιθέας κ. Τσιβόλας Λάμπρος, Βορείων Τζουμέρκων κ. Σεντελές Ιωάννης, Γεωργίου Καραϊσκάκη κ. Μίγδος Περικλής, Καλαμπάκας κ. Σινάνης Χρήστος, Κεντρικών Τζουμέρκων κ. Μαρίνος Γαρνέλης, Λίμνης Πλαστήρα κ. Τσιαντής Δημήτριος, Μουζακίου κ. Κωτσός Γεώργιος, Νικολάου Σκουφά κ. Γιαννούλης Ευστάθιος, Πύλης κ. Μαράβας Κων/νος και ο αντιδήμαρχος δήμου Αμφιλοχίας κ. Χούτας Νικόλαος.

Στη συνέχεια το Δ.Σ. συγκροτήθηκε σε σώμα και εξελέγησαν Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου ο δήμαρχος Αργιθέας κ. Λάμπρος Τσιβόλας, Αντιπρόεδρος ο δήμαρχος Κεντρικών Τζουμέρκων κ. Μαρίνος Γαρνέλης, Γραμματέας ο δήμαρχος Αγράφων κ. θεόδωρος Μπαμπαλής και εντεταλμένος σύμβουλος ο δήμαρχος Πύλης κ. Μαράβας Κων/νος.

Το προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο θα αναλάβει τις διαδικασίες σύστασης του φορέα και του προγραμματισμού των μελλοντικών του ενεργειών.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Τρεις συλλήψεις για παραβάσεις περί Προστασίας Αρχαιοτήτων
Επόμενο άρθρο Ορκωμοσία αποφοίτων του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων