Ειδήσεις

Ιερά Αγρυπνία και Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου του αδελφοθέου


Το Δείπνο της Ευχαριστίας της Μεγάλης Πέμπτης είναι ο πυρήνας όλων των ιεροτελεστιών της Εκκλησίας μας. Η τέλεσή του είναι αδιάκοπη και συνεχής από την σύστασή του μέχρι σήμερα. Μέσα σ’ αυτό ανανεώνεται το μυστήριο της σαρκώσεως του Ιησού Χριστού, από τη Βηθλεέμ μέχρι το όρος των Ελαιών, από τη Γέννηση μέχρι την Ανάληψη.

Η Ιερά Μητρόπολή μας μέσα στο ανύσταχτο ποιμαντικό της ενδιαφέρον για την λειτουργική διαπαιδαγώγηση των πιστών μας προγραμμάτισε την τέλεση της αρχαιότερης και κατανυκτικότερης Θείας Λειτουργίας, γνωστής με το όνομα του Αγίου Ιακώβου του αδελφού του Κυρίου, την ημέρα της μνήμης του Αγίου Ιακώβου του αδελφοθέου.

Έτσι λοιπόν την Τρίτη 22 προς 23 Οκτωβρίου 2019, στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Καρδίτσης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος μαζί με ιερείς μας τέλεσαν την Θεία Λειτουργία της «κατ’ ανατολάς» αγιωτάτης Ορθοδόξου Εκκλησίας, εκτός του ιερού Βήματος, εις το Σολέα κατέναντι του λαού.

Στις 8:00΄μ.μ. τελέσθηκε η ακολουθία του Εσπερινού, εν συνεχεία η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία έως τις 12:30΄π.μ.

Προ της απολύσεως, ανέθεσε με χειροθεσία και ευχή το λειτούργημα της πνευματικής πατρότητος στον Πανοσιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Ιάκωβο Σιακάρα, Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Καρδίτσης, ο οποίος ήγαγε την ονοματική του εορτή κατ’ αυτή την ημέρα. Επίσης, χειροθέτησε αναγνώστη τον κ. Αθανάσιο Νιαβή.

 

Προηγούμενο άρθρο Γ. Κωτσός: Δρομολογούνται λύσεις στα προβλήματα του Νοσοκομείου Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Στο Δήμαρχο και στο Δασαρχείο Μουζακίου οι κάτοικοι της Οξυάς