Ισότητα και δικαιοσύνη για τα σωματεία της ΕΠΣΚ – Γράφει ο Σωτ. Αντωνίου


“…Υπό όρους της νομιμότητας, συνθήκες διαφάνειας και εγγυήσεις αμεροληψίας διεξήχθησαν οι εκλογές της 28ης Φεβρουαρίου…”

“…Από τώρα και στο εξής οι αγώνες ας διεξάγονται στα γήπεδα…”

Αυτά μεταξύ άλλων αναφέρονται σε δελτίο τύπου που εξέδωσε η Διοίκηση της ΕΠΣΚ μετά την απόρριψη του αιτήματος προσωρινής διαταγής από την πλευρά της “Συμμαχίας για το ποδόσφαιρο”.

Η αμεροληψία,η δικαιοσύνη και η ισότητα μεταξύ των σωματείων είναι άγνωστες λέξεις για την “ομάδα” Παλάσκα, καθώς το μόνο που ξέρουν καλά να κάνουν είναι να εκδικούνται και να τιμωρούν. Να  τιμωρούν σωματεία και παράγοντες  που δεν τους ψήφισαν στις εκλογές. “Συγχαρητήρια” στη διοίκηση Παλάσκα για την αμεροληψία της και τη διεξαγωγή των αγώνων στα γήπεδα!!!

Άραγε είναι εντελώς συμπτωματικό το γεγονός ότι  αποκλειστικά ομάδες, οι οποίες σύμφωνα με τους υπολογισμούς τους και όχι μόνο δεν τους ψήφισαν, τιμωρούνται με εξοντωτικά χρηματικά πρόστιμα; Οι  παράγοντές τους με απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους και φυσικά μέσα στο γήπεδο,ορισμένοι διαιτητές για τους οποίους γελά όλη η Καρδίτσα, διαμορφώνουν αποτελέσματα σε βάρος τους; Κάποιοι τολμούν και τα καταγγέλλουν  με ανακοινώσεις τους,άλλοι ακόμα φοβούνται!!!Σήμερα έχουν σειρά αυτοί, αύριο ίσως κάποιοι άλλοι μη αρεστοί, γιατί είναι πολλές οι ομάδες που δεν ψήφισαν την παράταξη Παλάσκα, ο οποίος δήλωνε με ύφος και αλαζονεία πως αν πάρει κάτω από εξήντα (60) ψήφους θα παραιτηθεί, γιατί θα θεωρούσε τον εαυτό του χαμένο!!!

Ας το πράξει λοιπόν, επειδή όχι εξήντα δεν πήρε αλλά γνωρίζει πως το 40-36 είναι πλασματικό! Τέσσερα άκυρα της “Συμμαχίας-για ποιο λόγο άραγε;- και το σωματείο της Πασχαλίτσας που αποκλείστηκε αυταρχικά, έφταναν για να χάσει ο κ. Παλάσκας.

Για να ασχολείται όμως ακόμα και στη “δική του γιορτή” -του ποδοσφαίρου- με τις εκλογές σημαίνει πως το αποτέλεσμα του άφησε ψυχικά τραύματα. Ευτυχώς που ήρθε,σύμφωνα και με την εφημερίδα “live sport”,ο γείτονας από τα Τρίκαλα ,γνωστός ως ευθυτενής κ.Μπουτζιώλης, εγκαταστάθηκε στην Καρδίτσα, του έδωσε χείρα βοηθείας και απέφυγε το καρδιακό επεισόδιο!!!

Ακόμα περιμένουμε να δούμε τα ψηφοδέλτια. Φοβάστε κάτι και δεν τα δίνετε;Ούτε στην αίτησή μας δεν απαντήσατε!

Εμείς κύριε πρόεδρε της ΕΠΣΚ είμαστε οι ηθικοί νικητές,εσείς κρατήστε τη νομιμότητά σας,αφήστε όμως επιτέλους τα σωματεία και τους παράγοντες στην ησυχία τους! Αφήστε το ποδόσφαιρο να παίζεται  στα γήπεδα από τους φυσικούς πρωταγωνιστές,τους ποδοσφαιριστές και τα αποτελέσματα να διαμορφώνονται αμερόληπτα, δίκαια και καθαρά, χωρίς την παρέμβαση ορισμένων που ίσως βρίσκονται σε εντεταλμένη υπηρεσία. Βοηθήστε το καρδιτσιώτικο ποδόσφαιρο, αν μπορείτε και αν δεν μπορείτε παραιτηθείτε για να το πράξουν άλλοι.

Κλείνοντας, θα ήθελα να σας επισημάνω τον απαράδεκτο τρόπο διεξαγωγής των εκλογών και να σας προκαλέσω, επειδή κι εσείς καταγγείλατε -προεκλογικά- μεθοδεύσεις,να ζητήσετε επίσημα ως ΕΠΣ Καρδίτσας την αλλαγή της διαδικασίας. Το παραμύθι με τα πληρεξούσια πρέπει να τελειώσει και να ψηφίζουν όλα τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των ομάδων. Έτσι δεν θα μπορεί κανένας να επικαλείται μεθοδεύσεις.

Αν τολμάτε ζητήστε το. Εμείς θα το κάνουμε με επιστολή μας σε όλους τους αρμόδιους φορείς. Φυσικά για να αλλάξει ο τρόπος εκλογής των Δ.Σ στις ΕΠΣ πρέπει να αλλάξει και στην ΕΠΟ, η οποία κρύβεται πίσω από το αυτοδιοίκητο.

Περιμένουμε η νέα Κυβέρνηση να το πράξει και να επιφέρει την πολυπόθητη κάθαρση στο ελληνικό ποδόσφαιρο,το οποίο ταλαιπωρείται από μικρά ή μεγάλα συμφέροντα και έχει απαξιωθεί στα μάτια όλων των φιλάθλων. Ας σταματήσει επιτέλους η Ελλάδα να αναστενάζει στα γήπεδα με την απομάκρυνση των άσχετων, που για ιδιοτελείς λόγους ασχολούνται με το ποδόσφαιρο και κυρίως το ερασιτεχνικό.

Προηγούμενο άρθρο Ο Δεσπότης Καρδίτσας στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Δίδονται τα πιστοποιητικά των επιτυχόντων του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας 2014