Ιταλικός μουσικός Οκτώβρης στην Καρδίτσα δια μέσου…σαξοφώνου!


Ο Πανελλήνιος Ελληνοιταλικός Σύλλογος Φιλίας και Συνεργασίας των Αποφοίτων Ιταλικών Πανεπιστημίων, διοργανώνει σειρά καλλιτεχνικών εκδηλώσεων στην Καρδίτσα με επίκεντρο το σαξόφωνο.

Στον Ιταλικό μουσικό Οκτώβρη της Καρδίτσας συμμετέχουν οργανωτικά και πολλοί άλλοι φορείς.

Οι εκδηλώσεις αρχίζουν την ερχόμενη Παρασκευή 18 Οκτωβρίου στις 8.30 το βράδυ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Ωδείου Παλαμά, σε συνεργασία με το Δήμο Παλαμά και το Σάββατο 19/10/2013 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ωδείου Καρδίτσας – Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης στις 12 το μεσημέρι, όπου θα εμφανιστούν δύο εξαιρετικοί καλλιτέχνες.

Συγκεκριμένα, θα εμφανιστεί ο διακεκριμένος Ιταλός σαξοφωνίστας Μichele D’ Auria, που θα ερμηνεύσει έργα διαφόρων συνθετών, σε έργα σύγχρονης και παλαιάς μουσικής. Ο Michele d’ Auria, είναι ένας σαξοφωνίστας με σπουδαία καριέρα στην Ιταλία και το εξωτερικό, πραγματοποιώντας, πολλές συναυλίες στη Γαλλία, Ελβετία Σλοβενία, Γερμανία, Πορτογαλία, Ισπανία κ.α.

Στην Ελλάδα έρχεται για πρώτη φορά. Στο πιάνο συνοδεύει ο Ιταλός TortoraGaetano.

Επίσης, τέλη Οκτωβρίου θα γίνει και δεύτερη συναυλία με τον Ensamble Femminile di sassofono (25-26 Οκτωβρίου 2013), ένα σύνολο καταπληκτικό και μοναδικό που αποτελείται από έξι (6) Ιταλίδες σαξοφωνίστριες.

Για πρώτη φορά στο Νομό Καρδίτσας θα εμφανιστεί ένα τέτοιο σύνολο με σαξοφωνίστριες.

Οι εκδηλώσεις εντάσσονται παράλληλα στα πλαίσια του Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας.

Προηγούμενο άρθρο Ενημερωτική δράση για το Μήνα Ενιαίας Αγοράς της Ε.Ε. από το Europe Direct Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Κατασκευάστηκε το τεχνικό στο ρέμα Αγράμπελη της Οξυάς Μουζακίου