Ειδήσεις

Ι. Μ. : Επικίνδυνα πειράματα στην πόλη μας


Η Ιερά μας Μητρόπολη είχε προειδοποιήσει τον ευσεβή λαό περί του πόσο επικίνδυνη είναι η «Γνωστική και Πολιτιστική Εταιρεία Samael–Lakhsmi», που δραστηριοποιείται επί μακρόν στην πόλη της Καρδίτσας και από καιρό τώρα έχει απροκάλυπτα διαδηλώσει την σχέση της με την μαγεία.

Η αλήθεια αυτή επιβεβαιώνεται ξανά τις τελευταίες ημέρες με τα δημοσιεύματα της εν λόγω Εταιρείας στον τοπικό Τύπο. Πληροφορούμεθα από αυτά ότι έχει προγραμματισθεί «Κύκλος Διαλέξεων Αυτογνωσίας», αρχομένων από 3ης Νοεμβρίου ε.ε., με θέμα «Η ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΑΣΤΡΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ».

Επειδή οι πρακτικές που διαφημίζονται είναι πολύ επικίνδυνες, θα θέλαμε να κάνουμε γνωστό ότι:

α) Περί ονείρων και της ματαιότητος και απάτης αυτών μας διδάσκει η Αγ. Γραφή. Η Σοφία Σειράχ τα αποκαλεί φανταστικές παρακρούσεις και λέει ότι πολλούς επλάνησαν, καθώς δίνουν φτερά στην φαντασία των ανοήτων. Διότι όποιος προσέχει σ’ αυτά, μοιάζει με εκείνον που προσπαθεί να συλλάβει τη σκιά ή που καταδιώκει τον άνεμο. Ερωτά δε: «Τί αληθές μπορεί να προέλθει και  να προβληθεί από το ψευδές εσωτερικό εκείνου που δίνει πίστη στα όνειρα;»

β) Τα «αστρικά ταξίδια», που τόσο απροκάλυπτα διαφημίζουν οι Γνωστικοί, συνιστούν αποκρυφιστικές πρακτικές άκρως επικίνδυνες. Ο πολύς κόσμος δεν γνωρίζει τί κρύβεται πίσω από τις λεζάντες, «η Εμπειρία έξω από το Σώμα», «Τεχνική για να βγούμε ηθελημένα στον Αστρικό κόσμο» και άλλες παρόμοιες. Δεν γνωρίζει ότι πρόκειται για «έξοδο» του ανθρώπου από το σώμα του και από τας φρένας του, από το μυαλό του δηλαδή.

Δεν είναι ανάγκη να αναλωθούμε σε λεπτομέρειες. Ένα μόνον θα πούμε. Πολλοί που θέλησαν να αποκτήσουν τέτοιου είδους εμπειρίες, αφού βγήκαν από το σώμα τους, δεν επέστρεψαν ποτέ — ούτε στο σώμα τους, ούτε στο σπίτι τους· κατέληξαν στο ψυχιατρείο.

—————–

1 Σοφ. Σειράχ, λδ΄ (λα΄) 1-7.

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ ΤΗΣ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

 

Προηγούμενο άρθρο Η εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου στην Ιερά μας Μητρόπολη
Επόμενο άρθρο Σεραφείμ Δ. Μπαζάνης : Ιδεολογίες αξιών