Κάλεσμα αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες


 

Καλούμε όλους τους πολίτες, τις συλλογικότητες και τα σωματεία της Καρδίτσας, να συναποφασίσουμε δράσεις αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες, δείχνοντας έμπρακτα την υποστήριξή μας.
Καλούμε σε ανοιχτή συνάντηση την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 8:00μ.μ. στην αίθουσα του εργατικού κέντρου Καρδίτσας. Η προσφορά όλων είναι σημαντική.
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Κανένας δεν βάζει τα παιδιά του σε μια βάρκα,
εκτός αν το νερό είναι πιο ασφαλές από την ξηρά
Χιλιάδες πνιγμένα βρέφη, γυναίκες, γέροντες, άνδρες και παιδιά μέσα σε 11 μήνες. Το Αιγαίο έχει μετατραπεί σε απέραντο νεκροταφείο ψυχών. Το «νερό είναι πιο ασφαλές από την ξηρά» εξαιτίας της βαρβαρότητας, της φτώχειας, των πολέμων στις πατρίδες των προσφύγων, που προκαλούν οι «σύμμαχοί μας» ΕΕ και ΝΑΤΟ.

Και ένας γονιός ρισκάρει και «βάζει τα παιδιά του σε μια βάρκα» μόνο όταν βρίσκει τα σύνορα κλειστά και φράχτες, όπως εκείνον που υψώσαμε στον Έβρο. ΕΕ και Κυβέρνηση εξαθλιώνουν εμάς με την πολιτική τους και προσβάλουν κάθε έννοια ανθρωπιάς, εφαρμόζοντας την δολοφονική πολιτική των κλειστών συνόρων ακόμα και σε θύματα πολέμων. Η υποκρισία τους περισσεύει.

Αντιθέτως, από τον λαό μας ξέσπασε ένα κύμα αλληλεγγύης μήνες τώρα για το αναφαίρετο δικαίωμα κάθε ανθρώπου: το δικαίωμα στη ζωή και στην αξιοπρεπή διαβίωση.

Δεν μας χωρίζει τίποτα από τους ξεριζωμένους. Μας θυμίζουν τις προηγούμενες γενιές δικών μας προσφύγων. Μας ενώνουν η αντίθεσή μας στον Πόλεμο και την εκμετάλλευση. Μας δυναμώνουν η αλληλεγγύη και η φιλία που χτίζεται με κοινούς αγώνες.

ΝΑ ΠΕΣΕΙ Ο ΦΡΑΚΤΗΣ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ
ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ
ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ

ΡΙΚΑ ΜΑΜΑΛH

ΓΚΕΝΑΣ ΑΚΗΣ

 

“Ο φασισμός πρώτα έχετε για τους “ΑΛΛΟΥΣ” και μετά για ΟΛΟΥΣ

ΑΝΤΙΡΑTΣΙΣΤΙΚΟ ΑΝΤΙΦΑΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

 

Προηγούμενο άρθρο Το ΕΣΠΑ στηρίζει ανθρώπους με καινοτόμες ιδέες
Επόμενο άρθρο Στο 5ο Λύκειο Καρδίτσας ο Διαγωνισμός των Μαθηματικών ΘΑΛΗΣ