Κάλεσμα ανθρωπιάς για την ανακούφιση των προσφύγων


Σειρά πρωτοβουλιών για την ενίσχυση των προσφύγων έχει αναλάβει η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης που έχει συγκροτηθεί το τελευταίο διάστημα και η οποία υποστηρίζεται από το Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας, το Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ, το Σύλλογο Φαρμακοϋπαλλήλων, τον Ορειβατικό Σύλλογο, το Αντιφασιστικό – Αντιρατσιστικό Μέτωπο Αλληλεγγύης, φοιτητές και Αλληλέγγυους πολίτες καθώς και το Δίκτυο ΕΡΤ Θεσσαλίας.

Εκπρόσωποι των παραπάνω φορέων παραχώρησαν  το πρωί, στο Εργατικό Κέντρο, σχετική συνέντευξη τύπου, γνωστοποιώντας τις δράσεις τους και απευθύνοντας στον κόσμο ένα κάλεσμα συμμετοχής.

Χαρακτηριστικά, η Γραμματέας του Εργατικού Κέντρου κ. Γούλα υπογράμμισε τα ακόλουθα : «Δείχνουμε την αλληλεγγύη μας και καλούμε όλους τους πολίτες να συμμετέχουν στις δράσεις μας:
1)Συγκέντρωση βασικών ειδών για τους πρόσφυγες, στο Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας . Η παράδοση μπορεί να γίνεται κάθε ημέρα από 9:οο έως 13:00 και κάθε Δευτέρα – Τρίτη τις 6:00 έως 8:00μ.μ. το απόγευμα (Ακολουθεί η λίστα με τα βασικά είδη)
2)Παρέμβαση ευαισθητοποίηση στην Κεντρική Πλατεία την Παρασκευή 20/11/2015 το απόγευμα στις 6:00μ.μ.
3)Προβολή ταινίας για το προσφυγικό σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη την ερχόμενη εβδομάδα (Θα βγει ανακοίνωση για την ώρα και τον χώρο)
4) Διοργάνωση συναυλίας ευαισθητοποίησης τις αμέσως προσεχείς ημέρες, με την συμμετοχή γνωστών καλλιτεχνών (Θα ανακοινωθούν η ημερομηνία και ο χώρος)
5) Διοργάνωση συζήτησης για το προσφυγικό
6) Μεταφορά μέρους των βασικών ειδών στα σύνορα και βοήθεια των εκεί ομάδων εθελοντών (θα γνωστοποιηθεί η ημερομηνία)».

 

Προηγούμενο άρθρο Δράση για την Παγκόσμια Ημέρα ΧΑΠ στην Καρδίτσα
Επόμενο άρθρο Αντιδρά ο ΔΙΟΝΥΣΟΣ στην επιβολή Ε.Φ.Κ. στο εμφιαλωμένο κρασί