Κάλεσμα για εγγραφή νέων μελών στην ΟικόΣφαιρα


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟικόΣφαιρας, με απόφασή του προκήρυξε  αρχαιρεσίες  για εκλογή νέων οργάνων στις 7 Δεκέμβρη 2014, χρονικό διάστημα κατά το οποίο το παρόν Δ.Σ. η Ελεγκτική Επιτροπή και η Επιτροπή Δεοντολογίας,   συμπληρώνουν διετή θητεία.  Έτσι στις 7-12-14  ημέρα Κυριακή και ώρα 11 το πρωί στην αίθουσα της ΤΕΔΚ, καλούνται τα μέλη της ΟικόΣφαιρας σε εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση.

Όπως είναι γνωστό, η ΟικόΣφαιρα πραγματοποιεί σημαντική παρέμβαση στα περιβαλλοντικά θέματα, με σημαντικές δράσεις , όπως είναι η Οικολογική Γιορτή, η Εαρινή Γιορτή της Φύσης, το Ανταλλακτικό και Χαριστικό Παζάρι, Ο εξωραϊσμός, ανάδειξη  και ανάπλαση της παραποτάμιας περιοχής του ποταμού Γάβρα και η Ανταλλακτική Κοινωνική Οικονομία με το ΑΛΜΑ (Αλληλέγγυα Μονάδα Ανταλλαγών)  Πέρα από αυτές τις κύριες δράσεις, παρεμβαίνει και σε αρκετά περιβαλλοντικά ζητήματα που κατά καιρούς  ανακύπτουν, είτε με δημοσιεύματα είτε με άμεση επικοινωνία με τους εκάστοτε αρμόδιους φορείς.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΝΕΩΝ ΜΕΛΩΝ

Η ΟικόΣφαιρα (ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ) είναι αστική μη κερδοσκοπική εταιρία και δεν είναι ένα κλειστό κλάμπ κάποιων ρομαντικών πολιτών, αλλά είναι ανοιχτή για κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη της Καρδίτσας που θα ήθελε να συμβάλλει στις προσπάθειές της.

Έτσι σύμφωνα με το καταστατικό της, μέλος μπορεί  να εγγραφεί κάθε πολίτης ηλικίας άνω των 18 ετών, ανεξαρτήτως φύλου, φυλής, επαγγέλματος, οικονομι­κής κατάστασης, γραμματικών γνώσεων, που ενδιαφέρεται για τους στόχους της ΟικόΣφαιρας, είναι πρόθυμος να συμμορφωθεί με τους όρους που εκτίθενται στο καταστατικό και τον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας και να υποστηρίξει τους σκοπούς και τις αρχές της.

Για να εγγραφεί κάποιος μέλος, συμπληρώνει αίτηση (υπάρχει σχετικό έντυπο) και καταβάλει πέντε ευρώ ως δικαίωμα εγγραφής (αυτό καταβάλλεται μόνο μια φορά) και δέκα ευρώ κάθε έτος ως συνδρομή προς την ΟικόΣφαιρα. .   Οι φοιτητές πληρώνουν μειωμένη συνδρομή κατά πενήντα τοις εκατό (50%), ενώ εξαιρούνται ετήσιας συνδρομής οι στρατευμένοι

ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΣΦΑΙΡΑΣ

Όποιος είναι ηλικίας κάτω των 18 ετών και  άρα σύμφωνα με το καταστατικό, δεν μπορεί να γίνει μέλος, αυτός μπορεί να γίνει φίλος της ΟικόΣφαιρας. Επίσης φίλος της ΟικόΣφαιρας μπορεί να γίνει  και οποιοσδήποτε άλλος ανεξαρτήτως ηλικίας. Οι φίλοι, δεν πληρώνουν συνδρομή, δεν συμμετέχουν στις γενικές συνελεύσεις και δεν έχουν δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι. Μπορούν όμως να συμμετέχουν σε όλες τις δράσεις, προσφέροντας εθελοντικά τις υπηρεσίες τους.

Όποιος λοιπόν επιθυμεί να γίνει μέλος ή φίλος ης ΟικόΣφαιρας μπορεί να τηλεφωνήσει στα 2441028550 ή 6976017907. Εξάλλου στην ιστοσελίδα : www.oikosfaira.gr μπορεί να βρει έντυπο αίτησης και φυσικά πολλές πληροφορίες για τις δράσεις μας.

Σήμερα που το περιβάλλον εξακολουθεί να απειλείται ακόμη και να καταστρέφεται, έχουμε χρέος να το προστατέψουμε. Ας  δώσουμε κάτι από το υστέρημα του χρόνου μας, ας συστρατευτούμε με όλους αυτούς που από χρόνια πασχίζουν για ένα καλύτερο αύριο για μας και για την νεολαία μας.

Για το Δ.Σ.

Σωκράτης Βασιλακος                                            Τσιαχτής Βάιος

Πρόεδρος                                                                  Γραμματέας

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ευχαριστήριο της ΔΑΚΕ Δ.Ε. Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Bazaar Σώματος Εθελοντών Κοινωνικής Πρόνοιας