Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην απεργία της 12ης Νοεμβρίου της ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ


Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στη γενική απεργία που έχουν κηρύξει η ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ για τις 12 Νοεμβρίου απευθύνει το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Καρδίτσας.

Το απόγευμα της Τρίτης, στην αίθουσα της ΠΕΔ, πραγματοποίησε προαπεργιακή συγκέντρωση καλώντας τις πρωτοβάθμιες οργανώσεις να εντείνουν τις προσπάθειές τους ενάντια στην ασκούμενη πολιτική.

Βασικός εισηγητής ήταν το μέλος της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ κ. Βασίλης Πολυμερόπουλος.

Λίγο νωρίτερα, παραχώρησαν και σχετική συνέντευξη τύπου προς τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Ο κ. Πολυμερόπουλος τόνισε πως η απεργιακή αυτή κινητοποίηση αποτελεί μία αντίδραση απέναντι σε όλα αυτά τα ισοπεδωτικά μέτρα του Μνημονίου. «Προσπαθούμε μέχρι τις 12 του μήνα να κάνουμε συνεχείς παρεμβάσεις» συμπλήρωσε ο κ. Πολυμερόπουλος, ενώ έμφαση έδωσε και στα θέματα του μισθολογίου και των συντάξεων που επίσης κινδυνεύουν με μειώσεις.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ κ. Βάϊος Μπάτρας τόνισε πως όλοι μας είμαστε έρμαια των διαθέσεων της κυβέρνησης και της τρόικας και πρόσθεσε πως έρχεται μία μεγάλη λαίλαπα μέτρων απέναντι στα οποία οι εργαζόμενοι θα πρέπει να αντισταθούν.

«Εν όψει της προωθούµενης κατεδάφισης του συστήµατος Κοινωνικής Ασφάλισης και των νέων σκληρών µέτρων που ετοιµάζονται – για ακόµη µία φορά – να επιβάλουν στον ελληνικό λαό Κυβέρνηση, Ευρωπαϊκή Ένωση και ∆ΝΤ, η Γενική Απεργία Α.∆.Ε.∆.Υ. – ΓΣΕΕ, στις 12 Νοεµβρίου, πρέπει να αποτελέσει ένα κορυφαίο συνδικαλιστικό και πολιτικό γεγονός. Να γίνει καταλύτης για την ακύρωση των προωθούµενων σχεδίων και ανατροπή των µνηµονιακών πολιτικών.

Να αποτελέσει µια ευκαιρία για κάθε εργαζόµενο και άνεργο, συνταξιούχο και νέο, να µετατρέψει τη δικαιολογηµένη οργή και αγανάκτησή του σε οργανωµένο αγώνα για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

ΜΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ» δηλώνει χαρακτηριστικά η ΑΔΕΔΥ.

Σε τοπικό επίπεδο, έχει ήδη προγραμματιστεί για την ημέρα εκείνη απεργιακή συγκέντρωση στις 10.00 το πρωί στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας.

 

Προηγούμενο άρθρο 20 τελειόφοιτοι φοιτητές επισκέφθηκαν το πάρκο Παυσιλύπου
Επόμενο άρθρο Ψήφισμα της ΕΛΜΕ Καρδίτσας για τον αγώνα των αγροτών