Ειδήσεις

Κάλεσμα γυναικών για συμμετοχή στην κινητοποίηση για την υγεία


Ο Σύλλογος Γυναικών Καρδίτσας και οι Ομάδες Γυναικών Σέκλιζας και Ταμασίου  καλούν τις γυναίκες της πόλης και των χωριών μας, τις εργαζόμενες, τις αυτοαπασχολούμενες, τις αγρότισσες, τις νέες τις συνταξιούχες, να συμμετέχουν  μαζικά και μαχητικά στην κινητοποίηση-μουσική διαμαρτυρία που οργανώνουν εργατικά σωματεία στις 13 Οκτώβρη στις 6.30 μμ στην κεντρική πλατεία για να διεκδικήσουμε την προστασία της υγείας μας και των δικαιωμάτων των δικών μας και των οικογενειών μας.

Είναι επιτακτική ανάγκη να δοθεί συνέχεια στον αγώνα για αποζημίωση των ζημιών από την πλημύρα στο 100% για όλους χωρίς αστερίσκους και εξαιρέσεις, αλλά και την άμεση αποκατάσταση των ζημιών, και την δημιουργία αντιπλημμυρικών έργων.

Εργαζόμενες και άνεργες, νέες μητέρες, φοιτήτριες, συνταξιούχοι

Δεν ανεχόμαστε να βιώνουμε την βαρβαρότητα και να μένουμε απροστάτευτες εμείς και οι οικογένειές μας στο “έλεος” του υποβαθμισμένου και εμπορευματοποιημένου δημόσιου συστήματος υγείας εν μέσω πανδημίας και καταστροφικών πλημμυρών στο νομό μας, χωρίς τις ΜΕΘ που χρειάζονται, χωρίς το μόνιμο ιατρικό, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό που χρειάζεται, χωρίς κέντρα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας εξοπλισμένα και στελεχωμένα για να καλύψουν τις ανάγκες των οικογενειών μας.

Διεκδικούμε όλα αυτά που σήμερα έχουμε ανάγκη και μπορεί 

η πρόοδος της επιστήμης να μας τα εξασφαλίσει.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση που δεν παίρνει τα αναγκαία μέτρα για να διασφαλιστεί η λειτουργία των σχολείων και παιδικών σταθμών με τέτοιο τρόπο ώστε να προστατευτεί η υγεία και η ασφάλεια των παιδιών μας, αλλά και τα μορφωτικά τους δικαιώματα.

Αντιπαλεύουμε την πολιτική της κυβέρνησης, που βαδίζοντας στις ράγες της ΕΕ, όπως και οι προηγούμενες, προσφέρει νέα όπλα στο αντεργατικό οπλοστάσιο των επιχειρηματικών ομίλων για να μας ξεζουμίζουν ακόμα περισσότερο. Η “ισότητα των φύλων” και η “συμφιλίωση επαγγελματικών και οικογενειακών υποχρεώσεων” γίνονται πολύτιμα εργαλεία για να απογειώσουν τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις και να εξισώσουν προς τα κάτω τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, καθώς και το εισόδημα για όλους τους εργαζόμενους γυναίκες και  άνδρες.

Ετοιμάζουν νέες ρυθμίσεις για να δουλεύουμε απλήρωτες υπερωρίες και να μπορούν να μας εκμεταλλεύονται οι επιχειρηματικοί όμιλοι 24 ώρες το 24ωρο. Δηλαδή να δουλεύουμε  όσο θέλουν, όπως θέλουν, όταν θέλουν και να μας αμείβουν όσο και όταν επιθυμούν.       

Η προστασία της υγείας μας, τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας, το εισόδημα των οικογενειών μας, έρχονται σε σύγκρουση με την πολιτική  των κυβερνήσεων και της ΕΕ, που είναι κομμένη και ραμμένη στις απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων. Δίνουν απλόχερα δισεκατομμύρια ευρώ στο δολοφονικό μηχανισμό του ΝΑΤΟ για στρατιωτικές δαπάνες και στους επιχειρηματικούς ομίλους, με δάνεια, επιχορηγήσεις και διευκολύνσεις, για να μειώσουν τις συνέπειες από την κρίση και να θωρακίσουν την κερδοφορία τους. Όμως, λογαριάζουν ως “κόστος” τις ανάγκες των εργαζομένων, ανδρών και γυναικών, των οικογενειών μας.

Προηγούμενο άρθρο Λία Ρογγανάκη: Αντισώματα ψυχής
Επόμενο άρθρο Να μην υπάρξουν καθυστερήσεις για τις αποζημιώσεις στην Καρδίτσα ζήτησε ο Μητσοτάκης