Κάλεσμα ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Καρδίτσας στην απεργία της 27ης Νοεμβρίου


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η αντιλαϊκή επίθεση δυναμώνει καθημερινά. Στη καταιγίδα των μέτρων που πάρθηκαν όλα τα προηγούμενα χρόνια (διαθεσιμότητες-απολύσεις συναδέλφων μας, τσάκισμα μισθών και συντάξεων, χαράτσια κ.α.) έρχονται να προστεθούν και νέα.

Ετοιμάζουν νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό. Με βασικό όχημα την ενοποίηση των Ταμείων και τις λεγόμενες αναλογιστικές μελέτες η κυβέρνηση επιχειρεί να τσακίσει όλα τα εναπομείναντα δικαιώματα σε Ασφάλιση, Υγεία, Πρόνοια. Η σύνταξη (κύρια και επικουρική), το εφάπαξ θα εξαρτάται από τα έσοδα του Ταμείου την ίδια ώρα που κυβέρνηση και εργοδοσία αποσύρονται σταδιακά από τη χρηματοδότηση της κοινωνικής ασφάλισης. Ετοιμάζεται νέο μισθολόγιο με εξίσωση του μισθού του δημοσίου με αυτόν στον ιδιωτικό τομέα, δηλαδή 586 ευρώ μεικτά.

Στα σχολεία η κατάσταση παραμένει εκρηκτική. Τα κενά στα σχολεία παραμένουν με το Υπουργείο να σχεδιάζει τη δήθεν «κάλυψή» τους με απλήρωτους εθελοντές εκπαιδευτικούς, ενώ ταυτόχρονα δημιουργούν το κατάλληλο έδαφος, ώστε να παρεμβαίνουν με τη μάσκα του “εθελοντή” και να περνούν την πόρτα του σχολείου τα κάθε λογής επιχειρηματικά και άλλα συμφέροντα!

Η χρηματοδότηση είναι ελλιπέστατη, ελάχιστη. Ο χειμώνας μπαίνει και πολλά σχολεία κινδυνεύουν να μην έχουν εξασφαλίσει ακόμα και το πετρέλαιο. Οι γονείς δεν αντέχουν να βάζουν άλλο το χέρι στην τσέπη τους για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων των σχολείων. Το θέμα με τις μεταφορές δεν έχει λυθεί οριστικά.

Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση προχωρά τον αντιδραστικό κρατικό έλεγχο, τη λεγόμενη αξιολόγηση, με τη βοήθεια του στελεχικού δυναμικού της πιέζοντας τους συναδέλφους για την εφαρμογή της.

Τα μέτρα αυτά είναι προαποφασισμένα πριν την κρίση. Παίρνονται σε όλες τις χώρες της Ε.Ε. με ή χωρίς μνημόνια.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Το μεγάλο Πανελλαδικό-Παλλαϊκό συλλαλητήριο της 1ης Νοέμβρη, όπου πάνω από 1000 συνδικαλιστικές οργανώσεις και φορείς συντόνισαν τις δυνάμεις τους, δείχνει το δρόμο της λαϊκής αντεπίθεσης. Δείχνει τα χαρακτηριστικά και τον προσανατολισμό που πρέπει να έχει το κίνημα μακριά από «ατάκες», κοκορομαχίες, χάπενινγκ και τυχοδιωκτισμούς,

Συνεχίζουμε με μαζική, καθολική συμμετοχή στην Πανελλαδική-Πανεργατική Απεργία στις 27 Νοέμβρη.

Το ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών θεωρεί πως η επιτυχία της απεργίας είναι υπόθεση των εργαζομένων. Καλούμε τον κλάδο σε μαζική συμμετοχή.

Καμία έκπτωση στις ανάγκες και τα δικαιώματα μας! Δεν θα ζήσουμε με τα ψίχουλά τους. Να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας αξίζει!. Κανείς να μην πει «κουράστηκα, απογοητεύτηκα, δεν μπορώ να χάσω άλλο μεροκάματο». Όσο μειώνουμε τις απαιτήσεις μας θα είμαστε αντιμέτωποι με νέες επιθέσεις στα δικαιώματά μας. Εκεί οδηγεί και η λογική του μικρότερου κακού.

Η πλειοψηφία του Δ.Σ. του συλλόγου μας ήδη έπρεπε να είχε πάρει  όλα εκείνα τα μέτρα για την επιτυχία της απεργίας με ανακοινώσεις περιοδείες, συσκέψεις, σχολείο το σχολείο, συνάδελφο το συνάδελφο.

Αντί  γι΄ αυτό όμως στην Καρδίτσα-όπως ακριβώς συμβαίνει και σε άλλες πόλεις!!!-καλεί όλα τα σωματεία και τις συλλογικότητες της Καρδίτσας σε συζήτηση, παραμονές της απεργίας για διοργάνωση της απεργιακής συγκέντρωσης. Είναι οφθαλμοφανές ότι υπάρχει κεντρική κατεύθυνση και γραμμή που ακολουθείται πιστά. Έτσι συνεχίζουν την πεπατημένη που με κορώνες, τακτικισμούς και αγωνιστικές πομφόλυγες αλλά και σε πλήρη ευθυγράμμιση με άλλες δυνάμεις του σημερινού και αυριανού κυβερνητικού συνδικαλισμού-αν και διατείνονται πως διαφωνούν -συμβάλουν στον ευνουχισμό και στον αποπροσανατολισμό του κινήματος

Δεν πήραν χαμπάρι άραγε πως το ταξικό κίνημα με αιτήματα και στοχεύσεις που δημιουργούν όρους σύγκρουσης ήδη οργανώνει με καθημερινές περιοδείες και συζητήσεις σε χώρους δουλειάς, την απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία της Καρδίτσας την Πέμπτη 27 Νοέμβρη στις 11 το πρωί;

Δεν παρακολουθούν τις διαδικασίες του αγροτικού κινήματος που μέρες τώρα με συσκέψεις και περιοδείες στελεχών του στα χωριά προετοιμάζουν την κάθοδο με τα τρακτέρ στην κοινή με του εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους και ανέργους την ίδια ώρα στην κεντρική πλατεία; Ήδη από την Κυριακή 23 Νοέμβρη θα είναι στις πλατείες των χωριών.

Μήπως θα έπρεπε να ασχοληθούν και λίγο με τα του οίκου τους; Δεν τους προβληματίζουν τα μονοψήφια πολλές φορές ποσοστά συμμετοχής στις απεργιακές κινητοποιήσεις; Δεν αντιλαμβάνονται άραγε πως με τη στάση τους παροπλίζουν το σύλλογο;

Το ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών σε καλεί να μην περιμένεις λύσεις από τα πάνω, από παλιούς και νέους κυβερνητικούς σωτήρες.

Δεν υπάρχει φιλολαϊκή λύση μακριά από το λαό, χωρίς σύγκρουση με κάθε αντιλαϊκή πολιτική.

Όλοι και όλες στην Πανελλαδική – Πανεργατική ΑΠΕΡΓΙΑ στις 27 Νοέμβρη

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΣΤΙΣ 11πμ

 

 

ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

 

ΗΛΙΑΣ ΜΠΟΡΛΑΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΟΚΑΣ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο «Σαφάρι» του ΣΔΟΕ στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος
Επόμενο άρθρο Μαθήματα φώνησης και ορθοφωνίας στο Ωδείο Ευθυμιάδη