Ειδήσεις

Κάλεσμα συμμετοχής στην απεργία των δασκάλων


Η Έναρξη της σχολικής χρονιάς βρίσκει την ελληνική κοινωνία, την εκπαίδευση και φυσικά εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές στη δίνη των σκληρών μνημονιακών πολιτικών. Αυτών των πολιτικών που συνέθλιψαν μισθούς και συντάξεις, εξαφάνισαν το εφάπαξ των υπαλλήλων, φορολήστεψαν και το τελευταίο ευρώ εργαζομένων και συνταξιούχων, διέλυσαν το κράτος πρόνοιας, την υγεία και την περίθαλψη οδηγώντας μας, εν τέλει, στη φτωχοποίηση και την ανεργία. Στα λουκέτα και τις αυτοκτονίες. Στην εκποίηση-ξεπούλημα ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίας. Στη μετανάστευση των νέων και την πείνα των μικρών μαθητών στα σχολεία. Απέναντι σε αυτά τα φαινόμενα δεν μπορούμε και δεν επιτρέπεται να μένουμε απαθείς. Οι αλληλοαναιρούμενες εγκύκλιοι και οι ψεύτικες υποσχέσεις για διορισμούς και την κάλυψη των κενών στα σχολεία, οι υπουργικές αποφάσεις για την προσχολική αγωγή, η απαξίωση του Ολοήμερου σχολείου, διαψεύδουν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο μεγαλόστομες δηλώσεις πολιτικών και υπηρεσιακών παραγόντων πως «όλα είναι έτοιμα για τη νέα χρονιά…».

Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας μας, υλοποιώντας τις αποφάσεις της 85ης Γ.Σ. του κλάδου,  ως πρώτο βήμα αντίδρασης απέναντι στην καταστροφική εκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης, αποφάσισε την πραγματοποίηση 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου. Το Δ.Σ. του Συλλόγου σας καλεί να πάρετε μέρος στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10.30 π.μ., της ίδιας ημέρας, στο χώρο του Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας. Την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί έκτακτη Γ.Σ. στο 5ο Δημοτικό Σχολείο στις 6.30 μ.μ. για το σχεδιασμό – κλιμάκωση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων.

Αγωνιζόμαστε για:

  • Άμεση απόσυρση των υπουργικών αποφάσεων για το νέο σχολείο, δημοτικό και νηπιαγωγείο.
  • 14χρονο εκπαιδευτικό σχεδιασμό με ενιαίο 12χρονο δημόσιο δωρεάν υποχρεωτικό σχολείο και 2χρονη υποχρεωτική δωρεάν προσχολική αγωγή.
  • Μαζικούς μόνιμους διορισμούς, τώρα. Καμιά απόλυση αναπληρωτή
  • Κανένα εκπαιδευτικό στην ανεργία.
  • Στήριξη της Ειδικής Αγωγής.
  • Απόδοση οργανικών θέσεων ειδικοτήτων.
  • Μείωση διδακτικής ύλης.

Οι εκπαιδευτικοί της Π.Ε. υπερασπιζόμαστε το δημόσιο σχολείο.

Απαντάμε δυναμικά στην πολιτική διάλυσης της δημόσιας εκπαίδευσης από το Υπουργείο Παιδείας.

Συμμετέχουμε δυναμικά στην απεργιακή κινητοποίηση του Κλάδου την Πέμπτη 15/9/2016

 

Προηγούμενο άρθρο Μετάθεση ημερομηνίας διεξαγωγής του Δημοτικού Συμβουλίου Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Ζημιές σε χιλιάδες στρέμματα στο Δήμο Σοφάδων από τις καταιγίδες