Ειδήσεις

Κάλεσμα συμμετοχής στην επετειακή εκδήλωση στο Κιλελέρ


Χαιρετίζουμε τους αγώνες των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων, που για άλλη μια χρονιά βρέθηκαν σε σύγκρουση με την αντιλαϊκή πολιτική του ξεκληρίσματος, αλλά και των αγροτοδικείων. Παράλληλα, δηλώνουμε με λόγια και κυρίως με πράξεις ότι στηρίξαμε και στηρίζουμε τα αιτήματά τους.

Τον Μάρτη του 1910, οι κολίγοι εξεγέρθηκαν και συγκρούστηκαν με τους τσιφλικάδες καταπιεστές τους και το κράτος τους. Ο πολύνεκρος και πολύχρονος αγώνας αγροτών και εργατών, έφερε αποτελέσματα και έγινε η απαλλοτρίωση των τσιφλικιών. Σήμερα, οι αγώνες των αυτοαπασχολούμενων αγροτοκτηνοτρόφων, με βάση τα προβλήματα στις τιμές παραγωγής, τα χρέη, την προστασία από τις φυσικές καταστροφές, τα χαράτσια  στρέφονται ενάντια στους επιχειρηματικούς ομίλους, τους μεγαλοαγρότες καπιταλιστές και μεγαλεμπόρους, των οποίων τα συμφέροντα υλοποιούν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις, είναι κοινός στόχος τους στο πλαίσιο της ΕΕ. Είναι η ίδια πολιτική που πλήττει τα εργασιακά δικαιώματα, μειώνει τις συντάξεις, οδηγεί στην ανέχεια τη λαϊκή οικογένεια.

Υπάρχει πλέον πείρα, που δείχνει τη σημασία της αντίστασης,που οδηγεί στη μερική ικανοποίηση αιτημάτων και την καθυστέρηση του ξεκληρίσματος, παρά το γεγονός ότι οι αντιλαϊκές κυβερνήσεις ό,τι δίνουν με το ένα χέρι το αφαιρούν με το άλλο, αλλά και της αναγκαιότητας της συνολικής αντεπίθεσης, ως προϋπόθεση για οριστική αντιμετώπιση του συνόλου των προβλημάτων προς όφελος των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων.

Μπροστά στην 109η επέτειο του Κιλελέρ, απευθύνουμε κάλεσμα «αγωνιστικής συμπόρευσης» των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων με την εργατική τάξη, τους συνταξιούχους, τους μικρούς αυτοαπασχολούμενους της πόλης, τη νεολαία και τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών, καθώς κοινά είναι τα προβλήματα, κοινές είναι οι ανάγκες για φτηνό ηλεκτρικό ρεύμα, καύσιμα, δωρεάν αναβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας, πρόνοιας, παιδείας, αθλητισμού, πολιτισμού.

Καλούμε τα μέλη των σωματείων, τους εργαζόμενους και συνταξιούχους της Καρδίτσας να συμμετέχουν στον αγωνιστικό εορτασμό την Κυριακή 17 Μάρτη στο Κιλελέρ.

Λεωφορεία θα φύγουν 10 το πρωί από την Πέτρινη τράπεζα.

 

Του Σωματείου εμποροϋπαλλήλων, του συνδικάτου οικοδόμων και των συνταξιούχων ΙΚΑ

Προηγούμενο άρθρο Στην Πινακοθήκη ξεναγήθηκε το ΣΔΕ Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του Θεματικού Συνεδρίου ΚΕΔΕ για το νερό