Ειδήσεις

Κάλεσμα της ΕΟΑΣΚ και του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας σε σύσκεψη


Τα Δ.Σ της ΕΟΑΣΚ και του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας, καλούν σε σύσκεψη τους φορείς και τα σωματεία του νομού Καρδίτσας, καθώς και επιτροπές πληγέντων της πόλης και των χωριών, την Τρίτη 29 Σεπτέμβρη στις 18:00 στο Αίθριο της δημοτικής αγοράς Καρδίτσας.

Οι καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν τον νομό μας, δεν είναι μόνο γιατί υπήρξαν «ακραία» καιρικά φαινόμενα. Υπάρχουν αιτίες και υπεύθυνοι που είναι όλοι οι κρατικοί φορείς (Κυβέρνηση, Περιφέρεια, Δήμοι, ΤΟΕΒ, ΓΟΕΒ), γιατί δεν έκαναν όλα αυτά τα χρόνια τα απαραίτητα έργα υποδομής και αντιπλημμυρικής θωράκισης.

Απαιτείται συντονισμός, οργάνωση και αγωνιστική παρέμβαση με κάθε τρόπο και μορφή, ώστε να  διεκδικήσουμε από το κράτος την άμεση καταγραφή και αποζημίωση στο 100% των πληγέντων του νομού. Την άμεση αποκατάσταση των ζημιών που υπέστησαν τα νοικοκυριών και όχι μόνο, την αποκατάσταση του οδικού δικτύου, την μελέτη και κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων.

Επίσης να παρθούν άμεσα μέτρα, για την ομαλή λειτουργία του νοσοκομείου και των κέντρων υγείας του νομού και όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και απολύμανσης για την προστασίας των κατοίκων της περιοχής.

Προηγούμενο άρθρο Το ΚΙΝΑΛ Καρδίτσας κοντά στους πληγέντες
Επόμενο άρθρο Εντυπωσιασμένη από την προσφορά του Παραρτήματος Καρδίτσας του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας η Υφυπουργός κα Μιχαηλίδου