Ειδήσεις

Κάλεσμα της ΠΑΣΕΒΕ προς σωματεία και Ομοσπονδίες


Είναι γενική διαπίστωση ότι η κατάσταση των αυτοαπασχολούμενων, επαγγελματιών- βιοτεχνών- μικρών εμπόρων-αυτοκινητιστών, συνταξιούχων έχει χειροτερεύσει τα τελευταία χρόνια εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και των πολιτικών που εφαρμόζονται.

Όλοι μπορούμε να συμφωνήσουμε ότι κάτι πρέπει να γίνει για να σταματήσει ο κατήφορος, να σταματήσουν τα λουκέτα και η φοροεπιδρομή.

Οι αγώνες και οι κινητοποιήσεις που αναπτύχτηκαν τα τελευταία χρόνια μπορεί να δυσκόλεψαν και να καθυστέρησαν την εφαρμογή των αντιλαϊκών μέτρων, δεν μπόρεσαν όμως να σταματήσουν την χειροτέρευση της κατάστασης.

Η ΠΑΣΕΒΕ όλα αυτά τα χρόνια έδωσε το παρόν σε όλους τους αγώνες. Πήρε δεκάδες αγωνιστικές πρωτοβουλίες, βρέθηκε στο πλάι συναδέλφων που προσπαθούν να επιβιώσουν, που όφειλαν στον ΟΑΕΕ και αντιμετώπιζαν προβλήματα ιατροφαρμακευτικής κάλυψης, σε συναδέλφους που όφειλαν στη ΔΕΗ  και απέτρεψε διακοπές ρεύματος .

Επειδή θεωρούμε ότι απέναντι στη συνεχιζόμενη επίθεση πρέπει να δοθεί μαζική αγωνιστική απάντηση

Επειδή θεωρούμε ότι το συνδικαλιστικό κίνημα των αυτοαπασχολούμενων πρέπει να χαράξει πιο σαφή αγωνιστική- αντιμονοπωλιακή γραμμή πάλης.

Επειδή θεωρούμε ότι δεν φτάνει να εξαντλείται η παρέμβαση του συνδικαλιστικού κινήματος μόνο σε προβολή αιτημάτων.

Για τους παραπάνω λόγους καθώς και για όλα τα ζητήματα που αφορούν το συνδικαλιστικό κίνημα των αυτοαπασχολούμενων, η ΠΑΣΕΒΕ πήρε την πρωτοβουλία να απευθυνθεί στα σωματεία και τις ομοσπονδίες και να ανοίξει μια συζήτηση για το προσανατολισμό και τους στόχους που πρέπει να έχει για να γίνει πιο αποτελεσματικό για να αποκρουστεί η αντιλαϊκή επίθεση.

Έτσι καλούμε όλα τα ΔΣ των σωματείων των αυτοαπασχολούμενων της πόλης μας, όλους τους συναδέρφους αυτοαπασχολούμενους, εμπόρους, βιοτέχνες, αυτοκινητιστές, συνταξιούχους σε σύσκεψη που πραγματοποιηθεί στο Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας την Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 7.00μμ για να παρουσιαστεί το κείμενο θέσεων που επεξεργάστηκε η πανελλαδική γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ και σας ζητάμε να δεχτείτε να το συζητήσουμε μαζί σας.

Η γραμματεία Καρδίτσας της ΠΑΣΕΒΕ

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Η θαυματουργός εικόνας της Παναγίας Σπηλιώτισσας στην Αστυνομία Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της Γνώσης και Γνώμης