Ειδήσεις

Κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου για το συλλαλητήριο


Επιτέλους θα πρέπει να σταματήσει η συνεχιζόμενη υποβάθμιση του Ν. Καρδίτσας και σε αυτό θα πρέπει να συμμετέχουν ενεργά και οι πολίτες του νομού μας.

Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παρακολουθεί με απάθεια και αδιαφορία για άλλη μια φορά να αδικείται ο νομό μας και εμείς να μην κάνουμε τίποτα. Ήρθε η ώρα για δράση με τη συμμετοχή μας να αλλάξουμε και να σταματήσουμε την κατάφορη αδικία που συντελείται για άλλη μια φορά με το σχέδιο διαβούλευσης του Υπουργείου Παιδείας που αφορά τις σχολές και τα τμήματα ΑΕΙ και ΤΕΙ για την νέα αρχιτεκτονική του Πανεπιστημίου στη Θεσσαλία.

Δυστυχώς οι προτάσεις τόσο της ακαδημαϊκής κοινότητας όσο και των κοινωνικών φορέων που συντάχθηκαν και στάλθηκαν στο υπουργείο από την προηγούμενη σύσκεψη δεν λήφθηκαν καθόλου υπόψη.

Ο Ν. Καρδίτσας είναι ο μοναδικός που δεν προβλέπεται η δημιουργία Πανεπιστημιακής Σχολής όταν στη Λάρισα δημιουργούνται 3, στο Βόλο 3, στα Τρίκαλα 1 και στη Λαμία 1.

Αντίθετα διασπάται ‘ένα από τα καλύτερα και ποιοτικότερα τμήματα των ΤΕΙ το Διατροφής και Διαιτολογίας με την μεταφορά του Επιστημονικού αντικειμένου της Διαιτολογίας στα Τρίκαλα αποδυναμώνοντας έτσι τόσο την δυναμικότητα του τμήματος αυτού σε επίπεδο φοιτητών και το σπουδαιότερο ότι υπάρχει ο κίνδυνος αυτοί οι φοιτητές να μην έχουν κατοχυρωμένα Επαγγελματικά δικαιώματα.

Το ίδιο ισχύει και με το άλλο τμήμα που είχε πολλές βραβεύσεις και διακρίσεις και μεγάλο ποσοστό επαγγελματικής αποκατάστασης του Τμήματος Σχεδιασμού-Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου.

Καλωσορίζουμε την πρόταση για την ίδρυση του νέου τμήματος στην Καρδίτσα της Δημόσιας Διοίκησης αλλά δεν φτάνει αυτό για να αντισταθμίσει την μεγάλη ζημιά που παθαίνει η Καρδίτσα.

Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να λάβει σοβαρά υπόψη τόσο τις προτάσεις της ακαδημαϊκής κοινότητας των Τμημάτων ΤΕΙ της Καρδίτσας όσο και τις προτάσεις των κοινωνικών φορέων και στην διαβούλευση που γίνεται να αρθούν οι αδικίες που υπάρχουν και αφορούν την λειτουργία των υπαρχόντων Τμημάτων των ΤΕΙ και να δημιουργηθεί Πανεπιστημιακή Σχολή με έδρα την Καρδίτσα.

Για αυτό καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους του Νομού μας να δώσουν ένα δυναμικό παρών στο συλλαλητήριο των φορέων που θα γίνει την Παρασκευή 13 Ιουλίου και ώρα 11:30 το πρωί στην πλατεία Δικαστηρίων για να στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα αντίστασης ενάντια στην περαιτέρω υποβάθμιση του Νομού μας.

Προηγούμενο άρθρο Παρέμβαση για το σχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Ο ΙΣΚ για τις νέες συμβάσεις των οικογενειακών ιατρών