Ειδήσεις

Κάλεσμα του Συλλόγου Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών για συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης


Στα πλαίσια της αντιμετώπισης της επιδημίας που προκάλεσε ο νέος κορονοϊός, οι ειδικοί επιστήμονες πρότειναν μέτρα που στοχεύουν στην πρόληψη της περαιτέρω διασποράς του ιού με σκοπό την προστασία του πληθυσμού. Προς την κατεύθυνση αυτή πάρθηκαν αποφάσεις για κλείσιμο καταστημάτων, περιορισμό των μετακινήσεων στις απολύτως απαραίτητες κλπ μέτρα που θα εμποδίσουν την μετάδοση σε  περισσότερους ανθρώπους.

Την ίδια όμως ώρα παρατηρούνται τεράστιες ελλείψεις σε είδη πρώτης ανάγκης σε Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας αλλά και σε Δημόσιες Υπηρεσίες και γενικότερα χώρους δουλειάς όπου εργάζονται δεκάδες συνάδελφοί μας.

Ως Σύλλογος Τοπογράφων Μηχανικών Ν. Καρδίτσας, χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία που πήραν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι σχολών Ιατρικής ανά την Ελλάδα, οι οποίοι μέσα από τα Διοικητικά τους Συμβούλια, καλούν τους συναδέλφους τους, εκκολαπτόμενους επιστήμονες, αυριανούς γιατρούς, να σταθούν στο πλευρό των υγειονομικών για την προστασία του λαού.

Το παράρτημα Ν. Καρδίτσας του Συλλόγου Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών (Π.Σ.Δ.Α.Τ.Μ.) στο πλαίσιο αυτό, και με γνώμονα την γενική απαγόρευση των μετακινήσεων, ΚΑΛΕΙ όλους τους εργαζόμενους του Νομού, είτε ατομικά είτε συλλογικά σε περίπτωση διαθεσιμότητας να προσφέρουν:

  • Μάσκες μιας χρήσης
  • Γάντια μιας χρήσης
  • Αντισηπτικά
  • Οινόπνευμα
  • Οποιαδήποτε άλλα προϊόντα προσωπικής υγιεινής έχουν στη διάθεσή τους και τους είναι περιττά για να αξιοποιηθούν για την προστασία των συναδέλφων που τα έχουν ανάγκη.

Καλούμε και τους υπόλοιπους επιστημονικούς και επαγγελματικούς φορείς να υιοθετήσουν το κάλεσμα του Συλλόγου μας και να προχωρήσουν σε αντίστοιχες πρωτοβουλίες.

 

Οι στιγμές είναι κρίσιμες, ιδιαίτερα αν αναλογιστούμε πως στο Νομό μας δεν έχει υπάρξει προς το παρόν επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Όσοι έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν οτιδήποτε από τα παραπάνω ή εκτιμούν πως μπορούν να διατεθούν προς αυτή της κατεύθυνση να επικοινωνήσουν με το mail του Συλλόγου psdatm.karditsas@gmail.com.

Για την παράδοση των προς διάθεση προϊόντων δεν θα απαιτηθεί μετακίνηση των δωρητών. Για την παραλαβή τους θα υπάρξει ειδική άδεια μετακίνησης ώστε εξουσιοδοτημένος συνάδελφος, μέλος του συλλόγου, να μπορέσει να μετακινηθεί στο σημείο που θα υποδειχθεί από τον κάθε δωρητή ξεχωριστά.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων: Άμεσα μέτρα στήριξης
Επόμενο άρθρο Μήνυμα για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου από τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κώστα Τσιάρα