Κάλεσμα του Συριζα Καρδίτσας στις διαδηλώσεις της ΔΕΘ την 10η Σεπτέμβρη


Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι και νέες

Το ναυάγιο των επιλογών κυβέρνησης – αστικού πολιτικού κατεστημένου – τρόικας αφήνει πίσω του κυριολεκτικά οικονομικά και κοινωνικά συντρίμμια και ερείπια.
Το μεσοπρόθεσμο μνημονιακό πρόγραμμα ρημάζει τα πάντα. Η ύφεση έχει πάρει ιστορικά πρωτοφανείς εφιαλτικές διαστάσεις. Η ανεργία έσπασε στη χώρα μας όλα τα μεταπολεμικά ρεκόρ και καλπάζει σε δυσθεώρητα ύψη! Οι μαζικές απολύσεις εργαζομένων έχουν γενικευτεί. Χιλιάδες νέοι και νέες με πτυχία και μεταπτυχιακά διπλώματα αναζητούν εργασία ως μετανάστες στο εξωτερικό. Οι μισθοί μειώνονται δραστικά και στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα. Οι συντάξεις με συνεχείς περικοπές μετατρέπονται σε απλά φιλοδωρήματα. Οι εργασιακές σχέσεις γίνονται λάστιχο. Το κοινωνικό κράτος έχει εξαερωθεί. Οι πολύ μικρές επιχειρήσεις βάζουν μαζικά λουκέτο! Εκατοντάδες χιλιάδες δανειολήπτες πνίγονται! Ο δημόσιος και κοινωνικός πλούτος της χώρας ξεπουλιέται αντί πινακίου φακής. Ο προϋπολογισμός παρά τα σκληρά μέτρα και εξαιτίας τους, για άλλη μια φορά έχει εκτροχιαστεί και βρίσκεται εκτός των επίσημων στόχων! Νέα επαχθή μέτρα, στο πλαίσιο ενός μακάβριου φαύλου κύκλου «μέτρα – ύφεση – μέτρα», προετοιμάζονται ενόψει ΔΕΘ! Η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου -η πιο επικίνδυνη για τους εργαζόμενους και τα δικαιώματα τους κυβέρνηση της χώρας μετά το 1974- πρέπει να φύγει με τους αγώνες του λαού το συντομότερο δυνατό μαζί με την τρόικα και τα μνημόνιά τους πριν μετατρέψει τη χώρα μας σε κοινωνικό και παραγωγικό νεκροταφείο.
Οι άνεργοι, οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι νέοι και οι νέες όχι μόνο δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα με τις προσωπικές και οικογενειακές υποχρεώσεις τους αλλά η κυβέρνηση και η τρόικα τους στερούν την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον στη χώρα μας.
Μπορούμε να ξεπεράσουμε την συμβιβαστική στάση της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) και την πολιτική περιχαράκωσης του ΠΑΜΕ με την οργάνωση, συσπείρωση, ενότητα και κινητοποίηση της εργατικής βάσης. ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ στην κινητοποίηση των συνδικάτων και των κοινωνικών κινημάτων στη ΔΕΘ στις 10 Σεπτέμβρη.

Αγωνιζόμαστε για:

  • την μη εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου προγράμματος και του νέου μνημονίου,
  • την αποδέσμευση της χώρας μας από την Τρόικα και το μνημόνιο,
  • την διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους,
  • να ξαναπάρουμε πίσω ότι χάσαμε σε μισθούς, συντάξεις, δικαιώματα στον ένα χρόνο του μνημονίου,
  • την υπεράσπιση και επανάκτηση της δημόσιας περιουσίας,
  • τη στήριξη με όλα τα μέσα της Δημόσιας Υγείας, της Δημόσιας Παιδείας και της Κοινωνικής Ασφάλισης.

• την απόκρουση του κυβερνητικού αυταρχισμού.

ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ, ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ, ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ

Και οι Καρδιτσιώτες δίνουμε αγωνιστικό παρόν το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη στη συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης. Για την μετακίνηση πληροφορίες στο τηλ 6974622309

Προηγούμενο άρθρο Ερωτήματα για την «επιχείρηση» απομάκρυνσης του Εσπερινού Γυμνασίου - Λυκειακές τάξεις από το φυσικό του χώρο
Επόμενο άρθρο Τα έργα επισκέφθηκε χθες ο αντιπεριφερειάρχης κ Βασίλης Τσιάκος