Ειδήσεις

Κάλεσμα των Συλλόγων γυναικών για το συλλαλητήριο


Στο πλαίσιο της Πανελλαδικής ημέρας αντιιμπεριαλιστικής δράσης, την Κυριακή 13η του Μάη 2018, ο Σύλλογος Γυναικών Καρδίτσας, ο Σύλλογος Γυναικών Σέκλιζας και η ομάδα γυναικών Ταμασίου (Μέλη ΟΓΕ), σας καλούμε σε μαζική συμμετοχή στην Πανθεσσαλική Πορεία Ειρήνης.

Ο λαός πρέπει να βγει στο δρόμο, να καταδικάσει τη νέα ιμπεριαλιστική επίθεση στη Συρία, να εκφράσει την αλληλεγγύη του στο χιλιοβασανισμένο λαό, και τις γυναίκες, της Συρίας που αντιμετωπίζουν τη βαρβαρότητα του πολέμου εδώ και 7 χρόνια και σήμερα βιώνουν την κλιμάκωση της Νατοϊκής επιθετικότητας.

Καλούμε τις γυναίκες να ξεσηκωθούμε!

Ναδυναμώσουμε τον αγώνα ενάντια στους επικίνδυνους Νατοϊκούς σχεδιασμούς και τις πολεμικές επεμβάσεις, στους οποίους συμμετέχει και η Ελλάδα. Με ευθύνη της σημερινής κυβέρνησης, όπως και των προηγούμενων, το ΝΑΤΟ έχει απλώσει τα πλοκάμια του με τις βάσεις του θανάτου στην Σούδα, την Αλεξανδρούπολη, τον Άραξο, την Ανδραβίδα, το Άκτιο, τη Λάρισα και τη Σύρο.

Να μη χρησιμοποιηθεί η Ελλάδα ως ορμητήριο των φονιάδων των λαών.

Οι γυναίκες των λαϊκών οικογενειών δεν μπορούμε να μένουμε απαθείς, όταν η περιοχή μας μυρίζει μπαρούτι. Η συμμετοχή μας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ δεν είναι παράγοντας ασφάλειας και σταθερότητας για το λαό, αλλά παράγοντας εμπλοκής της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς για αλλαγή συνόρων, που είναι βαμμένοι με το αίμα των λαών , με τη φτώχεια, την εξαθλίωση, το ξεριζωμό και την προσφυγιά.

Υψώνουμε τώρα τη φωνή μας διεκδικώντας:

  • Καμία συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις – Επιστροφή όλων των στρατιωτικών από τις Ευρω-Νατοϊκές αποστολές στο εξωτερικό.
  • Καμία αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν.
  • Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, τη Μεσόγειο και τα Βαλκάνια.
  • Να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι ξένες στρατιωτικές βάσεις και στρατηγεία.
  • Όχι στις πολεμικές δαπάνες για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ.
  • Αποδέσμευση από ΕΕ–ΝΑΤΟ, με τον λαό νοικοκύρη στον τόπο του.

Όλες στην πανθεσσαλικη αντιπολεμικη συγκεντρωση και πορεια στην Λαρισα

την Κυριακη 13η μαη 2018 στις 11:00 π.μ. στην πλατεια του ΑΤΑ.

Λεωφορεία θα αναχωρήσουν το ίδιο πρωί στις 9:30 π.μ. από την Πέτρινη Τράπεζα

Προηγούμενο άρθρο Δ. Ρήτας: Ο Πρίγκιπας Κάρολος και τα Μάρμαρα του Παρθενώνα
Επόμενο άρθρο Σύγχρονες Προκλήσεις Σύστασης και Λειτουργίας cluster Λαχανικών