Ειδήσεις

Κάτι μέσα από το οποίο βλέπουμε στις Παιδικές Βιβλιοθήκες


Συνεχίστηκε με μεγάλη συμμετοχή παιδιών, στις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας,  η 5η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας, που πραγματοποιείται για 4η συνεχόμενη χρονιά στην πόλη μας, σε συνεργασία για πρώτη φορά φέτος, αποκλειστικά με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος!!!

Το θέμα της ημέρας ήταν… «κάτι μέσα από το οποίο βλέπουμε»!!!

Στην παιδική βιβλιοθήκη «Παυσιλύπου», τα παιδιά έφεραν μια μεγάλη ποικιλία πραγμάτων μέσα από τα οποία βλέπουμε, όπως γυαλιά, μεγενθυτικοί φακοί, κυάλια, καλειδοσκόπια, μπρελόκ, ρολά από χαρτιά υγεία και κουζίνας, λαστιχάκια μαλλιών και διάφορα άλλα μικροαντικείμενα!!!

Άκουσαν ιστορίες και κάναμε αναφορά σε γνωστούς ντετέκτιβ όπως ο Σέρλοκ Χολμς, αλλά και ο δικός τους μικρός «Ντετέκτιβ Κλουζ», οι πέντε φίλοι, οι Μυστικοί 7 και πολλοί πολλοί άλλοι!!!

Στη συνέχεια διαβάσαμε μια υπόθεση του επιθεωρητή Σπιθαμή και του Πα Λι Κάρι «το μυστήριο του χαμένου σερβίτσιου» του Atnonio Iturbe από τις εκδόσεις Κέδρος.

Αμέσως μετά τα παιδιά χωρίστηκαν σε ομάδες, όπου σε κάθε ομάδα, ο ένας ήταν ο ντετέκτιβ και προσπαθούσε να βρει τα σωστά αποτυπώματα των μελών της ομάδας του, κάποιοι τα κατάφεραν, κάποια άλλοι όχι, αλλά όλοι πέρασαν φανταστικά!!!

Στην παιδική βιβλιοθήκη συνοικίας «Αγίου Νικολάου» Πολλά αντικείμενα βρήκαν οι ανήσυχοι εξερευνητές της βιβλιοθήκης: τηλεσκόπια, κυάλια, σουρωτήρια, cd, χωνιά, σλάιτς…

Μέσα από αυτά κοιτάχτηκαν μεταξύ τους και συστήθηκαν. Έμαθαν τι έβλεπε ο ιταλός κατακτητής Μουσολίνι όταν μέσα από το τεράστιο κυάλι του κοίταζε τους Τιτάνες Θεσσαλούς να υπερασπίζονται την πατρίδα στο ύψωμα 731. Έμαθαν πώς ο μικρός πρίγκιπας του Αντουάν ντε Σεντ-Εξυπερύ διδάχτηκε από την αλεπού πως μόνο την καρδιά βλέπεις καλά, την ουσία και το πραγματικό νόημα δεν την βλέπουν τα μάτια. Η καρδιά με την αγάπη μπορεί να τα διακρίνει όλα..

Ακόμα, είδαμε μέσα από το βιβλίο Νοτούρνο, όνειρα που έρχονται όταν είσαι μόνος και ήσυχος……

Τέλος στην παιδική βιβλιοθήκη συνοικίας «Λάκας Μαντζάρα» οι μικροί εξερευνητές μας, έφτιαξαν τα δικά τους εξωπραγματικά γυαλιά, μέσα από τα οποία είδαν το πάρκο της Λάκας Μαντζάρα με ένα “διαφορετικό χρώμα”, μια διαφορετική-εξερευνητική ματιά!

Είδαν μπλε δέντρα, ροζ το γρασίδι και πράσινο τον ουρανό!!!

Οι δράσεις συνεχίζονται την Τετάρτη 29 Ιουνίου στις παιδικές βιβλιοθήκες «Αγγελική βαρελλά» και Δημοτικού Διαμερίσματος «Αρτεσιανού» με θέμα «Μια Καρτ Ποστάλ»!!!

Οι δράσεις των Παιδικών Βιβλιοθηκών γίνονται 11 – 12:30  το πρωί.

Το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων ανά βιβλιοθήκη υπάρχει στην ιστοσελίδα του Δήμου Καρδίτσας στο παρακάτω link: http://www.dimoskarditsas.gov.gr/?page_id=7611 και στη σελίδα των Παιδικών Βιβλιοθηκών στο Facebook στα παρακάτω link: https://www.facebook.com/Παιδικές-Βιβλιοθήκες-Καρδίτσας & https://www.facebook.com/PaidikesBibliothekesDemouKarditsas

Στις δράσεις μπορούν να συμμετέχουν παιδιά που τέλειωσαν την Α΄ Δημοτικού και πάνω. Παιδιά μικρότερα μπορούν να συμμετέχουν επίσης, ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΕΝΗΛΙΚΑ καθ’ όλη τη διάρκεια της δράσης.

Έλα κι εσύ μαζί μας, να εξερευνήσεις τον υπέροχο κόσμο των βιβλίων και των βιβλιοθηκών!!!

Προηγούμενο άρθρο Τον Δήμαρχο Σοφάδων επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Λακατάμιας Κύπρου
Επόμενο άρθρο Εκπαιδευτική Επίσκεψη του ΣΔΕ Καρδίτσας στο ΚΠΕ Περτουλίου