Ειδήσεις

Κάτω παλιά και νέα Μνημόνια


Η κυβέρνηση συμφώνησε νέο ΜΝΗΜΟΝΙΟ  με τους δανειστές, με το οποίο  εξαγγέλλει ότι θα μας σώσει. Στο δημόσιο και ιδιαίτερα στην ΤΑ μέσα από τις σελίδες της νέας συμφωνίας, συνεχίζεται η πολιτική της υποχρηματοδότησης, της πλήρης απαξίωσης, των μηδενικών προσλήψεων, των στρατιών συμβασιούχων σε θέσεις απαραίτητες. Κομμάτια των υπηρεσιών των δήμων περνάνε στους ιδιώτες. Η αξιολόγηση με την εντατικοποίηση , η κινητικότητα, οι επιτελικές θέσεις χωρίς καμία σχέση με τις πραγματικές ανάγκες, περιγράφονται αναλυτικά στο μνημόνιο και με άμεσο χρονοδιάγραμμα εφαρμογής από τον Ιούνιο.

Από την άλλη με τα νέα μέτρα,   εξαφανίζεται το εισόδημα των εργαζόμενων, μέσω της μείωσης του αφορολόγητου και της κατάργησης των  φοροαπαλλαγών, μειώνονται  επιδόματα όπως της ανεργίας, θέρμανσης, οικογενειακά κλπ, οι συντάξεις μετατρέπονται σε επιδόματα, αφαιρούνται εργατικά δικαιώματα και κατακτήσεις κ.α.

Και όλα αυτά, με στρατιές ανέργων, απλήρωτων εργαζομένων, προσωρινά εργαζόμενων, με δουλειά για ένα κομμάτι ψωμί – χωρίς δικαιώματα.

ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!

Ο συνδικαλισμός των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ προκήρυξε με μεγάλη καθυστέρηση 24ωρη απεργία στις 17 Μάη, ουσιαστικά για να υπονομεύσει και να απογοητεύσει όποιον εργαζόμενο έχει διάθεση για αγώνα. Στην πόλη μας οι αντίστοιχοι συνδικαλιστές, μόλις την 1η ΜΑΗ φωτογραφιζότανε στα πρωτοσέλιδα με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που τώρα καταγγέλλουν για την ψήφιση των μνημονίων. Από την άλλη η υγειονομική ζώνη που φτιάχνει το ΠΑΜΕ με όποιον δεν υποτάσσεται στην λογική του, δεν βοηθάει στην ενότητα των εργαζομένων.

Απέναντι στην επίθεση που δεχόμαστε, απαιτείται ενωμένος αγώνας από τους εργαζομένους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους αυτοαπασχολούμενους. Είναι ανάγκη να  οργανώσουμε πρωτοβουλίες ενάντια στην ψήφιση των μέτρων καθώς και τη δυνατότητα συντονισμού της δράσης μας.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ ΠΕΡΝΑΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ –  ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ.

Να μην περάσει η νέα συμφωνία και το νέο Μνημόνιο διαρκείας

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ –

10:30 π.μ. ΣΤΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

στην συγκέντρωση που καλεί η  ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ

άλλη ρΟ.Τ.Α.

Προηγούμενο άρθρο Ο Γ.Σ. Τιτάνες Παλαμά συγχαίρει τον Α.Σ. Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Συνεχίζεται το πρόγραμμα Καταπολέμησης Κουνουπιών στην Περιφέρεια Θεσσαλίας