Ειδήσεις

Κέρδισε τις εντυπώσεις η Π.Ε. Καρδίτσας στην 35η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia


Στο επίκεντρο της Ελληνικής και διεθνούς τουριστικής αγοράς βρέθηκε το τριήμερο 8-10 Νοεμβρίου η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας.

Η Π.Ε. Καρδίτσας και ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Κωνσταντίνος Νούσιος ήταν ενεργοί συμμέτοχοι στην 35η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia, στην οποία η Θεσσαλία βραβεύτηκε ως Τιμώμενη Περιφέρεια και πρωτοπόρος στην ανάδειξη των τουριστικών συγκριτικών της πλεονεκτημάτων.

Χιλιάδες επισκέπτες, 136 επαγγελματίες του τουρισμού και 87 συναντήσεις b2bπεριηγήθηκαν στο περίπτερο της Περιφέρειας Θεσσαλίας στη Philoxenia, στη Θεσσαλονίκη με το ενδιαφέρον να στρέφεται στον εναλλακτικό τουρισμό, εκεί όπου η Π.Ε. Καρδίτσας απέσπασε εγκωμιαστικές κριτικές.

Η διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo αναγνώρισε τη μοναδικότητα της περιοχής αλλά και τις πολλές μορφές εναλλακτικού τουρισμού, οι οποίες αξιοποιούνται και προωθούνται αποτελεσματικά από την Π.Ε. Καρδίτσας.

Η τελετή των εγκαινίων άνοιξε με το Σύλλογο Αργιθεατών Β. Ελλάδος. Το Σάββατο στο χώρο του περιπτέρου της Περιφέρειας Θεσσαλίας ο ίδιος σύλλογος πραγματοποίησε εκδήλωση με παραδοσιακά δρώμενα  και χορούς της ορεινής Αργιθέας και της Καρδίτσας. Στο πλαίσιο αυτό, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Νούσιος βράβευσε τον Σύλλογο Αργιθεατών Βορείου Ελλάδος για τη συμμετοχή και τη συνεισφορά του σε δράσεις ανάδειξης του πολιτισμού και του τουρισμού της αρχέγονης ομορφιάς των Αγράφων.

Ο κ. Νούσιος επισήμανε τις άμεσες ενέργειες που απαιτεί ο τουριστικός τομέας, ώστε να υποστηριχθεί έμπρακτα για τη βιωσιμότητα του κλάδου και την αναπτυξιακή του πορεία, στοιχεία με τα οποία η Περιφέρεια Θεσσαλίας συμβαδίζει, προβάλλοντας ελκυστικά τη διαφορετικότητά της.

Στο περιθώριο της 35ης Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού Philoxenia, ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας δήλωσε:

«Η διάκριση της Περιφέρειας Θεσσαλίας στην 35η ΔΕΘ Philoxenia πιστοποιεί τις επιτυχημένες, άοκνες προσπάθειες του Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού για ανάδειξη των τουριστικών προϊόντων της περιοχής και των μαγευτικών προορισμών που διαθέτει η Θεσσαλία προς εξερεύνηση, αναψυχή και διεύρυνση των οριζόντων γνώσης για τους επισκέπτες της.

Καθημερινά σφυγμομετρούμε τους αναπτυξιακούς ρυθμούς και τις τάσεις που υπαγορεύουν οι διεθνείς εξελίξεις στον τουρισμό, ενώ παράλληλα, πρωταγωνιστούμεστη μεγάλη σκηνή συνάντησης των παραγόντων του Ελληνικού τουριστικού προϊόντος.

Μέσα από μια άρτια οργανωμένη και πλήρη έκθεση, επενδύουμε στην παρουσίαση και προβολή του τόπου μας στο σημαντικότερο κλάδο της Ελληνικής οικονομίας, τον τουρισμό. Με σεβασμό στο περιβάλλον, ιδιαίτερα στις επιταγές της κλιματικής αλλαγής, διασφαλίζουμε όλα τα εχέγγυα εκείνα που καθιστούν την Καρδίτσα, τη Θεσσαλία στο επίκεντρο του εναλλακτικού τουρισμού.

Ο νομός Καρδίτσας προσφέρει μεγάλη ποικιλία δραστηριοτήτων, παρέχει τη δυνατότητα εναλλαγής παραστάσεων -βουνό, δάση, ποτάμια, λίμνες, χωριά-, διαφορετικούς τρόπους αναψυχής και διασκέδασης, αλλά και εκπαίδευσης μέσω των οποίων αναδεικνύονται οι φυσικές ομορφιές του τόπου μας με τεράστια πολιτιστική, πολιτισμική και θρησκευτική αξία.

Προς αυτή την κατεύθυνση, η πόλη της Καρδίτσας, ως προορισμός citybreakπροσδίδει προστιθέμενη αξία σε μορφές τουρισμού όπως ο οικοτουρισμός, ο αθλητικός τουρισμός, ο ιατρικός-ιαματικός τουρισμός, ο αγροτουρισμός, ο αρχαιολογικός-ιστορικός τουρισμός, ο γαστρονομικός τουρισμός και ο καλλιτεχνικός τουρισμός, προσελκύοντας κάθε χρόνο ολοένα και περισσότερους επισκέπτες με ισχυρό πλεονέκτημα τις δυνατότητες/ευκαιρίες δραστηριοτήτων και στις τέσσερις εποχές του έτους».

Προηγούμενο άρθρο Ο Δήμος Καρδίτσας συμμετέχει σε πρόγραμμα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης
Επόμενο άρθρο Ποινικός Κώδικας: Αυστηρότερες ποινές για την παιδεραστία