Ειδήσεις

Κίνημα Αλλαγής Καρδίτσας: Η 3η του Σεπτέμβρη


Η 3η του Σεπτέμβρη του 1974 είναι η ημερομηνία που έχει στιγματίσει την πολιτική σκηνή του τόπου, καθώς είναι συνυφασμένη με τη στιγμή που ο Ανδρέας Παπανδρέου ιδρύει ένα νέο κόμμα, το ΠΑ.ΣΟ.Κ., και παρουσιάζει τις βασικές αρχές του.

Το κεντρικό σύνθημα που αναφέρεται στη διακήρυξη και καθορίζει τις αρχές του νέου κόμματος, ήταν το τετράπτυχο «Εθνική Ανεξαρτησία – Λαϊκή Κυριαρχία – Κοινωνική Απελευθέρωση – Δημοκρατία». Ο «βασικός κυριαρχικός στόχος του Κινήματος είναι η δημιουργία μιας πολιτείας απαλλαγμένης από ξένο έλεγχο ή επεμβάσεις, πολιτείας απαλλαγμένης από έλεγχο ή επιρροή της οικονομικής ολιγαρχίας».

Όπως τότε, έτσι και τώρα, η Αλλαγή δεν έγινε από τη μία μέρα στην άλλη, χρειάστηκε 7  ολόκληρα χρόνια. Χρειαζόταν χρόνος για να μπορέσει η κοινωνία να εμπιστευτεί το Κίνημά μας, να άρει αγκυλώσεις, προκαταλήψεις του παρελθόντος.

Σήμερα όλοι εμείς, οφείλουμε να σπείρουμε και πάλι τον σπόρο της Αλλαγής στην ελληνική κοινωνία. Χρειάζεται χρόνος για μία κοινωνία που δοκιμάστηκε από την οικονομική κρίση, που εκτέθηκε στις σειρήνες του λαϊκισμού και του ακροδεξιού λαϊκισμού.

Σήμερα, περνώντας μια δεκαετία κρίσης και δοκιμασίας του ελληνικού λαού βλέπουμε και πάλι σοσιαλδημοκρατικές ιδέες να έρχονται στο προσκήνιο με αφορμή αυτή τη φορά την υγειονομική κρίση. Στο προσκήνιο επανέρχεται το κοινωνικό κράτος το οποίο χτίστηκε τη δεκαετία του 1980.

Έχει έρθει η ώρα μιας νέας μεγάλης κοινωνικής αφύπνισης, που βασίζεται στην εθνική και λαϊκή ενότητα, μακριά από τη διχαστική ρητορική.Είμαστε εδώ για να στηριχθούμε στις θεμελιώδεις αρχές του Κινήματος και να κάνουμε προτάσεις για την επόμενη μέρα, για τις προοδευτικές αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος για τα καθημερινά προβλήματα των Ελλήνων. Για να χτίσουμε ξανά μια σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσα στον πολίτη και την πολιτική.

Ο δρόμος που θα μας απελευθερώσει από τη σημερινή καθήλωση προϋποθέτει νέες ιδέες, νέες προτάσεις, νέες πρωτοβουλίες, ένα κίνημα ανατροπής. Ένα κίνημα που θα έχει ως πυξίδα τις αρχές και τις αξίες της διακήρυξης της 3ης του Σεπτέμβρη.

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο 6,12 εκ. από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας για εγκατάσταση φυσικού αερίου
Επόμενο άρθρο Σοφάδες: Με γοργούς ρυθμούς οι εργασίες στον πεζόδρομο της 28ης Οκτωβρίου