Ειδήσεις

Και οι Εκκλησίες στο δίκτυο φυσικού αερίου


Συνάντηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων Τιμόθεο και του πατέρα Αμφιλόχιου, με τοΓενικό Διευθυντή της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, κ. Λεωνίδα Μπακούρα και τη Διευθύντρια Ανάπτυξης Δικτύου και Νέων Συνδέσεων Θεσσαλίας, κα Ευθυμία Καλογήρου,στην Ιερά Μητρόπολη Καρδίτσας.

Κεντρικό θέμα της συνάντησης ήταν η σύνδεση των εκκλησιών της Καρδίτσας και των Φαρσάλων με το δίκτυο φυσικού αερίου. Για το σκοπό αυτό, ο κ. Μπακούρας ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους ότι στους Δήμους Καρδίτσας και Φαρσάλων είναι ήδη ενεργοποιημένοι οι Ιεροί Ναοί Αγίου Κωνσταντίνου και Αγίου Νικολάου και μπορούν άμεσα να συνδεθούν επιπλέον 11(έντεκα) Ναοί.

Επίσης, επισημάνθηκε ότι, μετά την ολοκλήρωση σύνδεσης των περιοχών του Παλαμά και των Σοφάδων με συμπιεσμένο φυσικό αέριο (CNG), δύναται να τροφοδοτηθούν άμεσα οι Ιεροί Ναοί των εν λόγω περιοχών.

Ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος αναφέρθηκε στην μεγάλη εξοικονόμηση που καταγράφεται στους Ενοριακούς Ιερούς Ναούς της Καρδίτσας όπου γίνεται χρήση φυσικού αερίου. Αναφέρθηκε επίσης, στη σημαντικότητα που έχει η χρήση του φυσικού αερίου για το περιβάλλον και την βελτιστοποίηση των συνθηκών διαβίωσης των συνανθρώπων μας τόσο στις μεγαλουπόλεις όσο και στην περιφέρεια.

Ο Σεβασμιότατος δεσμεύτηκε ότι θα πραγματοποιηθεί ιδιαίτερη εκδήλωση στην έδρα της Μητρόπολης με σκοπό την ενημέρωση όλων των Ιερέων,  ώστε σε συνεργασία με την ΕΔΑ ΘΕΣΣ, να συγκεντρωθούν τα απαραίτητα έγγραφα για την υπογραφή συμβάσεων για τη σύνδεση των Ιερών Ναών της Μητρόπολης.

Εκ μέρους της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, επιβεβαιώθηκε ότι μετά την υπογραφή των συμβολαίων, θα εκτελεσθούν τα έργα κατασκευής δικτύου σύμφωνα με τους τεχνικούς κανονισμούς, την ασφάλεια και τη νομοθεσία, έτσι ώστε τον επόμενο χειμώνα, όλες οι ενορίες να επωφεληθούν από τη χρήση του φυσικού αερίου και επισημάνθηκε ότι η Μητρόπολη δεν θα επιβαρυνθεί τα τέλη σύνδεσης.

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ασ. Σκόνδρα: Πρώτη, δεύτερη, νιοστή φορά αριστερά και εθνικό συμφέρον δεν συμβαδίζουν
Επόμενο άρθρο Οδηγίες προστασίας από την Περιφέρεια Θεσσαλίας