Και όμως, … η ελπίδα είναι εδώ !


Δε χρειάστηκαν πολλές μέρες για να ξεσκεπαστεί η συγκυβέρνηση Καμμένου-Τσίπρα και να αποδειχτεί για άλλη μια φορά ότι οι υποστηριχτές των μεγάλων συμφερόντων, όλα τα κόμματα – υπηρέτες του κεφαλαίου, πάντα τάζουν στο λαό πριν τις εκλογές και μετά τα γράφουν στα παλιά τους παπούτσια και εξυπηρετούν τα πραγματικά αφεντικά τους.

Αφού κάθισαν στις κυβερνητικές καρέκλες πέταξαν από πάνω τους την προβιά που φόραγαν πριν τις εκλογές και φάνηκε πλέον το πραγματικό τους πρόσωπο. Φάνηκε για ποιόν θα δουλέψουν από δω και πέρα.

Αυτό φυσικά για τον πολύ κόσμο, που εγκλωβισμένος από το σχεδιασμένο, το καλά οργανωμένο από πολλά κέντρα και παράκεντρα, μπαράζ προπαγάνδας των λεγόμενων ΜΜΕ (Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης) είχε χάσει το λογαριασμό και αγανακτισμένος από την πολιτική των προηγούμενων αστικών συγκυβερνήσεων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ, ΔΗΜΑΡ, νόμισε ότι βρήκε τρόπο να τους τιμωρήσει ψηφίζοντας ΣΥΡΙΖΑ. Στην ”παραζάλη” και την ”αποχαύνωση” του αγανακτισμένου λαού συνέβαλαν, μεθοδευμένα, και οι πολλές και διαφορετικές τάχα μεταξύ τους απόψεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

Αλήθεια, φαντάζονταν κανείς ότι όλα τα πρώην ”μνημονιακά” στελέχη, τα πρώην ”λαμόγια”, οι πρώην ”κουμπάροι”, (σύμφωνα με τα δικά τους λόγια), όλοι αυτοί που έφυγαν απο τα κόμματά τους και ξαφνικά στριμώχτηκαν στο ΣΥΡΙΖΑ, έγιναν ξαφνικά αρνάκια, φιλολαϊκοί και αντιμνημονιακοί. Οχι φυσικά ! Η αθρόα προσέλευσή τους στις λίστες του ΣΥΡΙΖΑ έγινε γιατί αυτοί ήξεραν καλά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν η συνέχεια των φθαρμένων πλέον δικών τους κομμάτων και ότι εδώ είχε μέλλον η καρέκλα τους.

Για το ταξικό κίνημα, για όσους θυμούνται καλά τα ”παπατζιλίκια” του παλιού ΠΑΣΟΚ (όχι του ΓΑΠ), για όσους θυμούνται ότι οι ”προστρέξαντες” στο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτοί που τόσα χρόνια ψήφιζαν και εφάρμοζαν τους αντιλαϊκούς νόμους, που υπόγραφαν τα κάθε είδους ”μνημόνια”, ήταν ξεκάθαρο το παιχνίδι που παίζονταν στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων. Όπως ξεκάθαρο είναι και τώρα το θέατρο που παίζουν οι δήθεν διαφωνούντες με την παράταση του μνημονίου που συμφώνησε η συγκυβέρνηση Καμμένου – Τσίπρα.

Σκοπός τους και πάλι να εξαπατήσουν του απλούς, τους αγνούς ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, που πραγματικά θέλουν να αλλάξει αυτό το σάπιο σύστημα, που περίμεναν ότι κάτι θα κάνει μια καινούργια κυβέρνηση, μια κυβέρνηση της ”αριστεράς” όπως τους σέρβιραν προεκλογικά. Μετά τις εκλογές πρόκυψε συγκυβέρνηση ”αριστεροδεξιά”, αν και μάλλον ήταν από καιρό συμφωνημένη.

Όλοι όσοι, με αρκετή δόση αλαζονείας, καλούσαν το λαό να ”ψηφίσει για να φύγουν” οι άλλοι και να ”έρθει η ελπίδα” τώρα κάνουν γαργάρα την παράταση του μνημονίου, τα 751 του βασικού, την ακύρωση των απολύσεων, τον ΕΝΦΙΑ, το ΦΠΑ, τις ιδιωτικοποιήσεις, κλπ, κλπ, προεκλογικά. Τη δουλειά τους κάνουν !

Οι εργαζόμενοι που δεν τους φτάνει το εισόδημά τους να ζήσουν, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, τα εκατομμύρια άνεργοι, οι εκατοντάδες χιλιάδες νέοι που δεν πρόκειται να δουν δουλειά στα μάτια τους, όσοι δουλεύουν και δεν πληρώνονται, οι μικροεπαγγελματίες, οι αγρότες, ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΟΥΝ, δεν πρέπει να το βάλουν κάτω, δεν πρέπει να συμβιβαστούν με τη μιζέρια και τη φτώχεια που τους δείχνει η καινούργια συγκυβέρνηση, η συγκυβέρνηση Καμμένου – Τσίπρα.

Είναι η ώρα να καταλάβουν ότι ”θεοί, αρχόντοι, βασιλιάδες, με πλάνα λόγια μας γελούν, της γης οι δούλοι κι οι ραγιάδες μοναχοί τους θα σωθούν”. Είναι η ώρα να παλέψουν μαζί με το ταξικό κίνημα, μαζί με τους κομμουνιστές, για ανατροπή των αυταπατών, των ψευδαισθήσεων, για αλλαγή των συσχετισμών από το πιο μικρό σωματείο μέχρι το πιο μεγάλο. Να μη συμβιβαστούν με τα ψίχουλα ευεργεσίας του πολιτικού προσωπικού των καπιταλιστών, να παλέψουν για αποδέσμευση από τη ληστοσυμμορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από τους άλλους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, να παλέψουν για ανατροπή της πολιτικής των μεγάλων συμφερόντων, για μονομερή διαγραφή του χρέους, για λαϊκή εξουσία, για να γίνουν νοικοκύρηδες στο σπίτι τους. Αυτή είναι η ελπίδα και είναι εδώ, είναι ζωντανή και θα είναι όσο υπάρχει ταξικό κίνημα !

Ούτε ώρα αναμονή, καμιά περίοδος χάριτος σε κανένα. Όλοι στους δρόμους του αγώνα μαζί με τους κομμουνιστές. Την Παρασκευή 27 Φλεβάρη παίρνουμε μέρος στη διαμαρτυρία κατά του νέου μνημονίου στις 6:30 το απόγευμα στη Δημοτική Αγορά της Καρδίτσας.

 

Βασίλης Κρανιάς, μέλος της Γραμματείας Καρδίτσας του ΠΑΜΕ

Προηγούμενο άρθρο Διασύνδεση Νοσοκομείου Καρδίτσας με το εθνικό ακαδημαϊκό δίκτυο ΕΔΕΤ
Επόμενο άρθρο Γενική Συνέλευση και κοπή πίτας Συλλόγου Τριτέκνων Ν. Καρδίτσας