Πολιτιστικές Δραστηριότητες του Δ.Ω.Κ


Εντυπωσίασε η παιδική χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Καρδίτσας με την εμφάνιση σε Φεστιβάλ στη Θέρμη Θεσσαλονίκης. Το πιο δυνατό χειροκρότημα απέσπασε η παιδική χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Καρδίτσας, στο  φεστιβάλ παιδικών και νεανικών χορωδιών, που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Πνευματικό  Κέντρο του Δήμου Θέρμης στη Θεσσαλονίκη. Η παιδική χορωδία του ΔΩΚ, υπό τη Διεύθυνση της μαέστρου, Κας Ιωάννας Αντωνίου, τραγούδησε έργα μεγάλων Ελλήνων δημιουργών.

Την παιδική χορωδία συνόδευαν κατά την εκτέλεση των κομματιών, στο πιάνο η Κα Λιάνα Μίσσα, στο φλάουτο η Κα Πόπη Αργυροπούλου και στο βιολί η μαθήτρια του ΔΩΚ Σουζάνα Μουζέλα. Στο ίδιο Φεστιβάλ πήραν μέρος χορωδίες από την Έδεσσα, την Κοζάνη και φυσικά από το Δήμο Θέρμης.

Επίσης, μεγάλη επιτυχία σημείωσε η ετήσια συναυλία τους που πραγματοποιήθηκε το  Σάββατο 24 Μαΐου 2008 στις 11.00 π.μ. στο Δημοτικό Ωδείο Καρδίτσας σε μια αίθουσα κατάμεστη από γονείς των παιδιών και φίλους της καλής μουσικής. Οι σπουδαστές χάρισαν στο κοινό ένα ποικίλο  μουσικό πρόγραμμα. Έλαβαν μέρος αντιπροσωπευτικά σπουδαστές από όλες τις τάξεις των καθηγητών και όλες τις σχολές των οργάνων που λειτουργούν στο Δημοτικό Ωδείο Καρδίτσας. Έγινε ένα χαρούμενο ξεκίνημα με την τάξη της Προωδειακής Σχολής και στη συνέχεια το πρόγραμμα ήταν ποικίλο καθώς υπήρχε εναλλαγή οργάνων (πιάνο, κιθάρα, βιολί, ακορντεόν, φλάουτο, κλαρίνο, μπουζούκι κ.α).       

Εμφανίστηκαν δε και μικρά κλασσικά ορχηστικά σύνολα οργάνων που εντυπωσίασαν το ακροατήριο καθώς και σύνολα παραδοσιακής μουσικής με λαϊκά όργανα. Όλοι οι μικροί και μεγάλοι σπουδαστές έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό τους ώστε να ικανοποιηθούν πρώτα οι ίδιοι και σαν αντανάκλαση του καλού αποτελέσματος ήταν η ικανοποίηση του κοινού.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι  το μήνα Ιούνιο είναι προγραμματισμένες κι άλλες μαθητικές επιδείξεις των σπουδαστών για κάθε τάξη και σχολή που θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα Συναυλιών του Δ.Ω.Κ. , παρουσιάζοντας μ΄ αυτό το  τρόπο το δημιουργικό , καλλιτεχνικό και εκπαιδευτικό έργο που παρέχει το Ωδείο.

Προηγούμενο άρθρο Θεριεύει το παραεμπόριο
Επόμενο άρθρο Επιδοτούμενα προγράμματα για άνεργες γυναίκες