Ειδήσεις

Καλοκαιρινά ίχνη, πάνω σε κολάζ του Matisse!!!


 Με τις δύο προτελευταίες δράσεις  την Πέμπτη 3 Σεπτέμβρη,  συνεχίστηκε στις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας, η  τελευταία εβδομάδα, των καλοκαιρινών δραστηριοτήτων Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας,.

Στον εξωτερικό χώρο της παιδικής βιβλιοθήκης συνοικίας «Αγίου Νικολάου», διαβάσαμε το πολύ όμορφο βιβλίο της Samantha Friedman «Ο κήπος του Matisse» από τις εκδόσεις Μέλισσα. Με αφορμή τα διάσημα κολλάζ του καλλιτέχνη, τα παιδιά, πάνω σε κομμάτια χαρτί του μέτρου, δωρεά του καταστήματος ΙΚΕΑ Θεσσαλίας, με πολύχρωμα χαρτιά, έφτιαξαν τα δικά τους κολλάζ, με εικόνες καλοκαιρινές και όχι μόνο, ώστε να καλύψουν, όπως εκανε κι ο διάσημος ζωγράφος, λεκέδες στα δωμάτιά τους, αλλά και στους τοίχους της βιβλιοθήκης!!!

Τα δικά μας καλοκαιρινά ίχνη, ακολούθησαν τα παιδιά της παιδικής βιβλιοθήκης συνοικίας «Λάκας Μαντζάρα». Με ζωντανά χρώματα από κομμάτια χαρτί και με διάφορα καλοκαιρινά αντικείμενα, έφτιαξαν το δικό τους καλοκαιρινό πίνακα, αποτυπώνοντας σ’ αυτόν το ξέγνοιαστο καλοκαίρι που πέρασαν στις παιδικές βιβλιοθήκες!!!

Την Παρασκευή 4 Σεπτέμβρη, οι καλοκαιρινές δραστηριότητες, ολοκληρώνονται στην Παιδική Βιβλιοθήκη «Παυσιλύπου», με τελευταία δράση «Τα δικά μας καλοκαιρινά ίχνη». Με καθημερινά καλοκαιρινά υλικά και κομμάτια υφασμάτων από παλιά αγαπημένα μας ρούχα, σεντόνια, κλπ. Φτιάχνουμε σε χαρτί ή σε ύφασμα, τη σημαία του καλοκαιριού και διάφορα καλοκαιρινά κοσμήματα, για να θυμόμαστε άλλο ένα αξέχαστο καλοκαίρι!!!

Η δράση θα έχουν διάρκεια περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά και θα γίνει σε εξωτερικό από τη βιβλιοθήκη χώρο. Όλοι όμως μικροί και μεγάλοι, θα πρέπει να έχουν μαζί τους μάσκες προστασίας, ώστε όταν θα μπουν στη βιβλιοθήκη για δανεισμό ή επιστροφή βιβλίων, να τις φοράνε απαραίτητα.

Η παιδική βιβλιοθήκη θα είναι ανοιχτή από τις 9 το πρωί και μέχρι τις 2 το μεσημέρι για δανεισμούς και επιστροφές βιβλίων μικρών και μεγάλων.

Μέσα στο χώρο της παιδικής βιβλιοθήκης, θα μπορούν να μπαίνουν ανά δύο ενήλικες ή παιδιά, φορώντας πάντα μάσκα, εκτός αν πρόκειται για οικογένεια, όπου θα μπορούν να μπουν όλοι μαζί και να κρατούν μεταξύ τους τις απαραίτητες αποστάσεις.

Αυτό το καλοκαίρι ερχόμαστε κοντά… μόνο με τα βιβλία!!!

Προηγούμενο άρθρο Να υπερασπιστούμε τη ζωή και τα δικαιώματά μας!
Επόμενο άρθρο Σύλληψη φυγόποινου στους Σοφάδες