Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2013


Συνεχίστηκαν και χθες Πέμπτη με μεγάλη επιτυχία οι δραστηριότητες των Παιδικών Βιβλιοθηκών του Δ.Ο.Π.Α.Κ., στα πλαίσια της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2013 που γίνεται με πρωτοβουλία της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας «Future Library» με την αποκλειστική χρηματοδότηση του ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».

Το ουράνιο τόξο φώτισε με τα χρώματά του τα παιδιά της παιδικής βιβλιοθήκης συνοικίας «Σεισμόπληκτα Καμινάδων», τα οποία με τη σειρά τους αποτύπωσαν τα χρώματά του σε χαρτιά και με καμάρι στόλισαν με αυτά τη βιβλιοθήκη τους. Έμαθαν για το όμορφο και πολύχρωμο αυτό φαινόμενο και διάβασαν παραμύθια με θέμα το ουράνιο τόξο.

Τα καινούργια βιβλία των παιδικών βιβλιοθηκών – όλα δωρεά του ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» – , μαζί με την πολύχρωμη σκακιέρα τους, έκαναν τα παιδιά του Δημοτικού Διαμερίσματος Παλαιοκκλησίου να ενθουσιαστούν, ενώ ταυτόχρονα με τις πατούσες τους πάνω σε άσπρο χαρτί, έφτιαξαν διαφημιστικές πινακίδες και τις τοποθέτησαν σε πολυσύχναστα σημεία γύρω από την παιδική βιβλιοθήκη, ώστε να παρακινήσουν και τ’ άλλα παιδιά του χωριού να συμμετέχουν στις δραστηριότητες.

Στην παιδική βιβλιοθήκη συνοικίας «Αγίου Νικολάου» το κίτρινο είχε την τιμητική του. Τα παιδιά άκουσαν την ιστορία του κίτρινου, τους λαούς που το χρησιμοποιούσαν και τους διάφορους συμβολισμούς του. Έφτιαξαν τη χρονογραμμή του Κίτρινου, που την κρέμασαν στη βιβλιοθήκη σχηματίζοντας μια όμορφη πολύχρωμη γιρλάντα. Τέλος σε κομμάτια άσπρου χαρτιού, ζωγράφισαν διάφορους κύκλος μεμονωμένους αλλά και σε ζευγάρια, ώστε να δουν τους συνδυασμούς που προκύπτουν από τη μίξη δύο διαφορετικών χρωμάτων.

Σήμερα Παρασκευή τελευταία μέρα της 1ης και πολύ πετυχημένης εβδομάδας των καλοκαιρινών δραστηριοτήτων των παιδικών βιβλιοθηκών του Δ.Ο.Π.Α.Κ. το πρόγραμμα συνεχίζεται σε δύο βιβλιοθήκες κι έχει ως εξής:

 

Παρασκευή 21 Ιουνίου, 11 – 1 το πρωί

 

  1. Το κόκκινο των παραμυθιών δεν ξεθωριάζει ποτέ

Ψάχνουμε όλους τους κόκκινους ήρωες και τους βάζουμε να συναντηθούν σε ένα κολάζ και σε μια παραμυθοσαλάτα.

Για παιδιά 5 – 10 ετών.

Παιδική Βιβλιοθήκη συνοικίας Αγίας Παρασκευής

 

  1. α) Η σκακιέρα των βιβλίων – β) Η ομάδα Πάτσγουορκ της βιβλιοθήκης –

γ) Ψηφίζουμε το αγαπημένο μας χρώμα

Παιχνίδι γνωριμίας με τα καινούργια βιβλία της βιβλιοθήκης.

Μια πρώτη ενημέρωση σχετικά με την καλοκαιρινή εκστρατεία 2013, το Πατσγουορκ και την ψηφοφορία των χρωμάτων.

Για παιδιά 6 – 15 ετών.

Παιδική Βιβλιοθήκη «Παυσιλύπου»

 

Στις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ., ο κόσμος είναι πολύχρωμος, ελατέ κι εσείς μαζί μας, να μάθετε, να παίξετε, να πειραματιστείτε, να διασκεδάσετε!!!

 

 

Προηγούμενο άρθρο Γιορτή της Μουσικής στην Καρδίτσα
Επόμενο άρθρο Ενημέρωση για την εφαρμογή μέτρων ατομικής προστασίας από τα κουνούπια