Ειδήσεις

Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2016


Από 16 Ιουνίου έως 18 Ιουλίου και από 22 Αυγούστου μέχρι 15 Σεπτεμβρίου για 4η συνεχόμενη χρονιά, οι Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας, σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, με τη συμμετοχή μικρών και μεγάλων, διοργανώνουν την 5η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας!!!

Τίτλος της Φετινής Καλοκαιρινής Εκστρατείας «Γίνε εξερευνητής του κόσμου!»,

Πώς ξεκινάς να εξερευνήσεις τον κόσμο;

Η βιβλιοθήκη είναι ο πιο κατάλληλος τόπος για να ξεκινήσεις την εξερεύνηση.
Αυτό το καλοκαίρι θα δοκιμαστείς στην παρατηρητικότητα, στην ικανότητά σου να καταγράφεις ότι βλέπεις, ακούς, γεύεσαι, ακουμπάς.
Στον τρόπο που πειραματίζεσαι με τα δεδομένα σου.
Στην ευφυΐα σου να ανακαλύπτεις κάτι ενδιαφέρον και στο πιο πεζό στοιχείο.
Στην πρωτοτυπία να δημιουργείς κάτι καινούργιο από παλιά υλικά.
Στην τέχνη σου να αφηγείσαι μια ιστορία.
Αυτά και πολλές άλλες μικρές λεπτομέρειες θα οδηγήσουν στην αρχή του Φθινοπώρου στην ανακήρυξή σου σε ένα δεινό εξερευνητή του κόσμου: από την πόρτα του σπιτιού σου στο άπειρο κι ακόμα παραπέρα.

Επτά (7) βιβλιοθήκες του δικτύου των παιδικών βιβλιοθηκών του Δ.Ο.Π.Α.Κ. παίρνουν μέρος σε ένα παιχνίδι που θα κρατήσει όλο το καλοκαίρι και θα αναδείξει δεινούς εξερευνητές.

Το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων ανά βιβλιοθήκη υπάρχει στην ιστοσελίδα του Δήμου Καρδίτσας στο παρακάτω link: http://www.dimoskarditsas.gov.gr/?page_id=7611 και στη σελίδα των Παιδικών Βιβλιοθηκών στο Facebook στα παρακάτω link: https://www.facebook.com/Παιδικές-Βιβλιοθήκες-Καρδίτσας & https://www.facebook.com/PaidikesBibliothekesDemouKarditsas

Όλες οι δράσεις των Παιδικών Βιβλιοθηκών θα γίνονται 11 – 1 το πρωί, εκτός της τελευταίας εβδομάδας 12 – 16 Σεπτέμβρη που θα γίνουν 5:30 – 7:30 το απόγευμα.

Στις δράσεις μπορούν να συμμετέχουν παιδιά που τέλειωσαν την Α΄ Δημοτικού και πάνω. Παιδιά μικρότερα μπορούν να συμμετέχουν επίσης, ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΕΝΗΛΙΚΑ καθ’ όλη τη διάρκεια της δράσης.

Επίσης σε κάθε δράση οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν μαζί τους τα αντικείμενα που ορίζει το εκάστοτε θέμα ( π.χ. ένα φτερό, μια καρτ ποστάλ, ένα εισιτήριο, κλπ).

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ζητήσετε από τον υπεύθυνο της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Κύριο Θανάση Κουρόγλου στα τηλέφωνα: 2441071346 & 6978413464.

Προηγούμενο άρθρο Προχωρά ο αγωγός ύδρευσης στη Λίμνη Πλαστήρα
Επόμενο άρθρο ΤΕΙ Ξύλου και Επίπλου : Καινοτομικές πτυχιακές εργασίες