Ειδήσεις

Καλοκαιρινή Εκστρατεία: Απολογισμός δεδομένων


Οι παιδικές βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας, για 6η συνεχόμενη χρονιά, συμμετείχαν στην Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2018, που οργάνωσε και συντόνισε η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, και υλοποιήθηκε σε περίπου 140 βιβλιοθήκες σε όλη την Ελλάδα.

Τα δεδομένα στις παιδικές βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας, για το διάστημα 20 Ιουνίου έως και 7 Σεπτεμβρίου, που πραγματοποιήθηκε η 7η καλοκαιρινή Εκστρατεία, είναι πολλά και ενδιαφέροντα!!!

Συνολικά υλοποιήθηκαν  115 εκπαιδευτικές δραστηριότητες (οι περισσότερες στην Ελλάδα) σε 6 παιδικές βιβλιοθήκες της πόλης (Συνοικιών Αγίου Φανουρίου, Αγίου Γεωργίου, Αγίου Νικολάου και Αγίας Παρασκευής, Παυσιλύπου και Αγγελική Βαρελλά) και 2 των Δημοτικών Διαμερισμάτων Αρτεσιανού και Παλαιοκκλησίου.

Περίπου 320 διαφορετικά παιδιά με 1250 παρουσίες (κατά μέσο όρο 11 παιδιά σε κάθε βιβλιοθήκη ή 35 καθημερινά), ηλικιών από 7 έως και 13 ετών, συμμετείχαν σε αυτές, άλλα φια πρώτη φορά κι άλλα για 6η συνεχόμενη!!!

Για να πραγματοποιηθεί και να ολοκληρωθεί άλλη μία Καλοκαιρινή Εκστρατεία, ήταν πολλοί οι παράγοντες που συνέβαλαν και που οφείλουμε να ευχαριστήσουμε.

Πρώτα απ’ όλα τους εθελοντές μας, τη Βανέσα, τη Λίτσα, την Ξένια, τη Γεωργία και τη Βίκυ, που καθημερινά γύριζαν από βιβλιοθήκη σε βιβλιοθήκη κι από γειτονιά σε γειτονιά για να μας δώσουν πολύτιμες βοήθειες τόσο στην προετοιμασία, όσο και στην υλοποίηση των δράσεων.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Πρόεδρο, το Δ.Σ., τη Διευθύντρια και όλους τους συναδέλφους εργαζόμενους του Δ.Ο.Π.Α.Κ., που ήταν συνεχώς δίπλα μας, καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού και φρόντιζαν, ώστε να μην υπάρξει κάποιο πρόβλημα τεχνικό ή κάποια έλλειψη υλικού, ώστε όλα να κυλούν εύρυθμα και να γίνονται με μεγάλη επιτυχία οι δράσεις μας.

Ευχαριστούμε το κατάστημα ΙΚΕΑ Θεσσαλίας και τον Κύριο Σωκράτη Λεπενιώτη, που για 4η φορά τα τελευταία 5 χρόνια, μας δίνουν πολύτιμα υλικά τόσο για την πραγματοποίηση των δράσεών μας, όσο και για την καλύτερη λειτουργία των Παιδικών Βιβλιοθηκών μας. Επίσης ευχαριστούμε τη βιοτεχνία επίπλων των αδερφών Αθανάσιου & Ευάγγελου  Καρατζιά και Α. Παπαθανασίου για το πολύ όμορφο ημερολόγιο της καλοκαιρινής εκστρατείας που μας έφτιαξαν!!!

Ευχαριστούμε τη διεύθυνση μηχανοργάνωσης του Δήμου Καρδίτσας και συγκεκριμένα το Θωμά Μαυραντζά, το Χρήστο Αδάμο και τη Λίτσα Τραχανά, που καθημερινά «ανέβαζαν» σε περίοπτη θέση στην ιστοσελίδα του Δήμου Καρδίτσας τα δελτία τύπου της Καλοκαιρινής Εκστρατείας.

Ένα μεγάλο μεγάλο ευχαριστώ στον τοπικό έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο της πόλης μας για την υπομονή τους κυρίως, στα απανωτά δελτία τύπου που τους στέλναμε και την ωραία παρουσίαση, που καθημερινά έκανε στις δράσεις μας και ήταν η καλύτερη διαφήμιση των δραστηριοτήτων μας, τόσο στους συμπολίτες μας, όσο και στους πολίτες όλης της χώρας, που επισκέπτονταν τις ηλεκτρονικές σελίδες τους!!!

Τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος που για άλλη μια χρονιά μας έδωσε τη δυνατότητα να συμμετέχουμε σ’ αυτή την όμορφη γιορτή και φυσικά στην Κυρία Ειρήνη Βοκοτοπούλου που για άλλη μια χρονιά, με τις εμπνεύσεις της και τις όμορφες δραστηριότητες που σχεδίασε, κατάφερε να κρατήσει αμείωτο τόσο το δικό μας ενδιαφέρον και πολύ περισσότερο των παιδιών που ενθουσιάστηκαν κατά την υλοποίηση των δράσεων!!!

Οι παιδικές βιβλιοθήκες θα παραμείνουν κλειστές μέχρι και τις 24 Σεπτεμβρίου, όπου θα ξεκινήσει το χειμερινό ωράριο και θα ενημερώσουμε το κοινό με νέο δελτίο τύπου. Για το διάστημα μέχρι και τις 24 Σεπτέμβρη, θα λειτουργεί καθημερινά από τις 8 έως τις 2 το μεσημέρι η παιδική βιβλιοθήκη συνοικίας «Αγίας Παρασκευής».

Κι αυτό το καλοκαίρι, τα δεδομένα  στις βιβλιοθήκες μας, «ήταν υπέρ μας»!!!

Προηγούμενο άρθρο Πρόγραμμα Θερινού Κινηματογράφου Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Συνάντηση για την ανάπτυξη του Προσκυνηματικού και Περιηγητικού Τουρισμού