Ειδήσεις

Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στις πολεμικές επεμβάσεις


Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 18 Απρίλη στην κεντρική πλτεία της Καρδίτσας, συγκέντρωση των ταξικών σωματείωνπου ανήκουν στο ΠΑΜΕ, ενάντια στην ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Συρία.

Στην συγκέντρωση χαιρέτισε ο Γιάννης Τσιούτρας, μέλος του ΔΣ της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας, που τόνισε μεταξύ των άλλων:

«Έκ μέρους του ΔΣ της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας (ΕΟΑΣΚ) θέλουμε να καταγγείλουμε τον αυταρχισμό και την βάναυση επίθεση των ΜΑΤ σε νέους μαθητές και φοιτητές που έγινε προχτές στην Αθήνα, σε μια αντίστοιχη κινητοποίηση.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έδειξε γι’ ακόμα μια φορά πως είναι αντάμα με τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, χτυπώντας το κίνημα που αντιστέκεται στις ΝΑΤΟϊκές πολεμικές επεμβάσεις.

Θέλουμε να εκφράσουμε σήμερα και από εδώ, μαζί με τα ταξικά σωματεία, τους φορείς του κινήματος, όλους εσάς, την αμέριστη καταδίκη μας στις πολεμικές επεμβάσεις ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων (ΗΠΑ-Βρετανίας-Γαλλίας) στη Συρία και το αιματοκύλισμα του λαού της.Πίσω από τα διάφορα προσχήματα κρύβουν τους πραγματικούς λόγους της επίθεσης, που δεν είναι άλλοι, από τους ανταγωνισμούς των ιμπεριαλιστικών κρατών μεταξύ τους, το μοίρασμα των αγορών, τον έλεγχο των πηγών ενέργειας και των δρόμων μεταφοράς, για τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων. Η νέα αυτή επίθεση κλιμακώνει παραπέρα την αντιπαράθεση, που μπορεί να οδηγήσει άμεσα σε επικίνδυνη και γενικευμένη πολεμική σύρραξη στην περιοχή μας, με τραγικές συνέπειες για τον ελληνικό, αλλά και τους άλλους γειτονικούς λαούς.

Θέλουμε να επισημάνουμε τις τεράστιες ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που για μια ακόμα φορά λέει ψέματα, γιατί η χώρα μας συμμετέχει ενεργά, αφού το Αιγαίο έχει γίνει «ξέφραγο αμπέλι» στα αεροπλανοφόρα του ΝΑΤΟ και οι βάσεις που λειτουργούν στη χώρα μας αξιοποιούνται ως ορμητήρια και κέντρα ανεφοδιασμού των επιθέσεων στην περιοχή. Η Τουρκία μπαινοβγαίνει στο Αιγαίο, στηριζόμενη στην προκλητική ανοχή των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, σαν να μην υπάρχουν σύνορα, ανοίγοντας επικίνδυνες εξελίξεις. Γ’ αυτό εκφράζουμε την ανησυχία μας για την στάση της κυβέρνησης, που βάζει ουσιαστικά σε κίνδυνο το λαό μας με απρόβλεπτες συνέπειες.Η στάση αυτή της ελληνικής κυβέρνησης, όπως και όλων των άλλων κυβερνήσεων μέχρι τώρα, εξυπηρετεί τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, που, τόσο σε περίοδο πολεμικών συγκρούσεων, όσο και περίοδο ειρήνης (με το πιστόλι στο κρόταφο), τσακίζουν τα λαϊκά στρώματα, φορτώνοντάς τα με νέα βάρη, ξεκληρίζοντας τους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους, με απώτερο σκοπό την συγκέντρωση της γης και της παραγωγής σε λίγα χέρια επιχειρηματιών. Άλλωστε όλα τα μέτρα που παίρνονται αυτά τα χρόνια (και αυτά που είναι ψηφισμένα να μπούνε σε εφαρμογή τα επόμενα χρόνια) μέσω της ΚΑΠ της ΕΕ και των Ελληνικών κυβερνήσεων προς αυτή τη κατεύθυνση δουλεύουν.

Από τη σημερινή μας συγκέντρωση κάνουμε ξεκάθαρο ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα και θα διεκδικούμε τα δικαιώματα που αυτή και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις τσάκισαν για την κερδοφορία των μεγάλων μονοπωλίων και για τη στήριξη των πολεμοκάπηλων σχεδιασμών. Την ίδια ώρα που ξεκληρίζουν τους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους, κόβουν μισθούς, συντάξεις, κλείνουν σχολεία, νοσοκομεία, δίνουν κολλαριστά και πάντα στην ώρα τους 4 δισ. ευρώ για το ΝΑΤΟ για να σκοτώνουν τους λαούς. Θα συνεχίσουμε και θα οξύνουμε το μέτωπο ενάντια στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις που θα ενταθούν το επόμενο διάστημα. Μάλιστα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έφτασε στο σημείο να επιλέξει την 1η Μάη για την απελευθέρωση των πλειστηριασμών και των κατασχέσεων για χρέη στις τράπεζες και στο Δημόσιο ακόμα και για 500 ευρώ!

Θα συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις μας απέναντι και σε αυτό και σε κάθε ιμπεριαλιστικό έγκλημα.

Κανένας εφησυχασμός. Χρειάζεται ξεσηκωμός για να απαιτήσουμε:

  • Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στις πολεμικές επεμβάσεις.
  • Να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι βάσεις που αποτελούν ορμητήρια των σχεδιασμών του ΝΑΤΟ ενάντια στους λαούς της περιοχής μας.
  • Να επιστρέψουν τώρα οι Έλληνες στρατιώτες από τις αποστολές εκτός συνόρων.
  • Όχι στις πολεμικές δαπάνες για το ΝΑΤΟ και να δοθούν για τις ανάγκες των λαϊκών οικογενειών.
  • Αλληλεγγύη και φιλία με τους λαούς της περιοχής μας.»

 

Προηγούμενο άρθρο Κ. Αγοραστός: Η μεταρρύθμιση στην Αυτοδιοίκηση είναι πολύ σοβαρή υπόθεση
Επόμενο άρθρο Την Ημέρα της Γης γιορτάζει ο Μορφωτικός Σύλλογος Σοφάδων