Ειδήσεις

Καμιά συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους


Η Επιτροπή Ειρήνης Ν. Καρδίτσας καταγγέλλει και καταδικάζει την επικίνδυνη για τον ελληνικό λαό πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που από τη μια τσακίζει εργατική τάξη – λαϊκά στρώματα και από την άλλη συνεχίζει εντατικά την εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους. Στο πλαίσιο αυτό, στηρίζει τις πολεμικές επιχειρήσεις των ιμπεριαλιστών ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ με την πρόσδεση των πολεμικών τους πλοίων σε αρκετά λιμάνια ανά τη χώρα με τη  Σούδα και το λιμάνι της, σταθερά στη θέση της «ναυαρχίδας». Τα πλοία των ιμπεριαλιστών βομβαρδίζουν στα μέτωπα της Μέσης Ανατολής και επιστρέφουν για «αναψυχή» στα ελληνικά λιμάνια.

Λίγες ημέρες πριν, κατέπλευσαν στο λιμάνι της Κέρκυρας πολεμικά πλοία Γαλλίας , Βρετανίας που συμμετείχαν στην πυραυλική επίθεση κατά της Συρίας. Δήμαρχοι, στελέχη της περιφέρειας , σε θέση υποδοχής για τη «σύσφιγξη» των σχέσεων με τους ιμπεριαλιστές.

Ενισχύεται το δίκτυο βάσεων – στρατηγείων – υποδομών με τις προσπάθειες για νέα βάση σε Αλεξανδρούπολη , Σύρο κλπ. και τις κινήσεις για αναβάθμιση σειράς εγκαταστάσεων – π.χ. αεροδρόμιο Καλαμάτας – σε πιστοποιημένα κέντρα για εξυπηρέτηση της εκπαίδευσης στρατιωτικών του ΝΑΤΟ κι άλλων χωρών. Αντάμα πάνε κι οι σχεδιασμοί κοινής δράσης ενόπλων δυνάμεων – σωμάτων ασφαλείας με το λαό και το μαχόμενο κίνημα στο στόχαστρο ανεξάρτητα από τα προσχήματα – ιδεολογήματα με τα οποία επιχειρούν να καμουφλάρουν τα αντιδραστικά σχέδιά τους.

Καλούμε σε πλατιά συσπείρωση δυνάμεων και αγωνιστική δράση σε όλο το φάσμα των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών.

  • Καμιά συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους κι επεμβάσεις
  • Επιστροφή όλων των στρατιωτικών από τις Ευρω-ΝΑΤΟϊκές αποστολές στο εξωτερικό
  • Καμιά αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν
  • Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, τη Μεσόγειο και τα Βαλκάνια
  • Να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι ξένες στρατιωτικές Βάσεις και στρατηγεία
  • Όχι στις πολεμικές δαπάνες για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ
  • Αποδέσμευση από ΕΕ – ΝΑΤΟ, με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του
Προηγούμενο άρθρο Εορτάζει η Ιερά Μονή Αγ.Τριάδος Μορφοβουνίου
Επόμενο άρθρο Στις 30 Μάη απεργούμε! Δεν τους χαρίζουμε το όπλο μας!