Ειδήσεις

Καρδίτσα, η πόλη του βιβλίου!


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκες για 2η συνεχόμενη χρονιά «η μέρα του ρόδου» στην πόλη μας, που διοργάνωσαν οι Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. και η Κεντρική Βιβλιοθήκη – Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Καρδίτσας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 23 Απριλίου, ημέρα θανάτου του Iσπανού συγγραφέα του «Δον Κιχώτη» Μιγκέλ Ντε Θερβάντες και του Άγγλου δραματουργού Γουίλιαμ Σαίξπηρ..

Με σύνθημα «Ένα λουλούδι για τη φιλία, ένα βιβλίο για πάντα», μικροί και μεγάλοι, από το πρωί του Σαββάτου με το βιβλίο τους στο χέρι, κατευθύνονταν προς την κεντρική πλατεία της πόλης, ώστε να συμβάλλουν κι αυτή με την προσφορά τους στον εμπλουτισμό τόσο στο δίκτυο των βιβλιοθηκών μας, αλλά κυρίως στην νέα βιβλιοθήκη σχολικών βοηθημάτων που ετοιμάζει ο Δήμος Καρδίτσας με σκοπό τη βοήθεια παιδιών που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα ν’ αγοράσουν τέτοιου είδους βιβλία.

Παράλληλα με τη δράση, η «Μπαντίνα» του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας με Μαέστρο τον Κύριο Άγγελο Παλαπέλα το πρωί και η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Καρδίτσας, με μαέστρο τον Αρχιμουσικό Κύριο Νίκο Μπανιά το απόγευμα, έδωσαν μια «ξεχωριστή νότα» στην όλη εκδήλωση.

θέλουμε να ευχαριστήσουμε το Δήμαρχο Κύριο Φώτη Αλεξάκο και τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Κύριο Κώστα Ψημμένο, που από την αρχή αγκάλιασαν την ιδέα μας και μας βοήθησαν στην πραγματοποίησή της για 2η συνεχόμενη χρονιά, τόσο με τη εύρεση των χορηγών, όσο και με την έμπρακτη στήριξή τους.

Πρέπει να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τα   «Θερμοκήπια Συκεώνας» – Δ. Στρογγύλης & ΣΙΑ Ο.Ε. και το ανθοπωλείο  «Βάσω» της Κυρίας Βάσως Καραλέξη – Μπουραζά για τα πολύ ωραία τριαντάφυλλα που μας χάρισαν!

Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Κύριο Τσικρίκα Βασίλειο για τα ηχητικά των μουσικών εκδηλώσεων,  τη «Δωροπροβολή» του Κυρίου Δημήτρη Λούτσου για τα πολύ όμορφα πανό που μας έφτιαξε και το Ζαχαροπλαστείο «Διαμαντής» για τα γλυκά που μας πρόσφερε.

Το αποτέλεσμα της όλης προσπάθειας, σίγουρα μας ευχαρίστησε, «η μέρα του ρόδου» αρχίζει χρόνο με το χρόνο να δείχνει ότι θα γίνει θεσμός για την πόλη και κυρίως αποδεικνύει ότι η Καρδίτσα εκτός από πόλη του ποδηλάτου, είναι ΚΑΙ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ!

Οι παιδικές βιβλιοθήκες θα λειτουργήσουν κανονικά μέχρι και τη Μεγάλη Τετάρτη και μετά την απαραίτητη ξεκούραση του προσωπικού θα επαναλειτουργήσουν από τη Δευτέρα 9 Μαΐου 5-8 κάθε απόγευμα.

Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα σε όλους, με υγεία,  ευτυχία και ένα βιβλίο πάντα δίπλα μας!!!

Προηγούμενο άρθρο O Φ.Ο.Κ. στον Πύργο Ιθώμης
Επόμενο άρθρο Εκκλησιαστικά νέα