Ειδήσεις

Καρδίτσα και ποδήλατο. Η προσέγγιση μέσα από τη ματιά του καλλιτέχνη


Το Σάββατο 6 Οκτωβρίου ολοκληρώνεται η έκθεση Καρδίτσα και ποδήλατο. Η προσέγγιση μέσα από τη ματιά του καλλιτέχνη που παρουσιάζεται στη Δημοτική Πινακοθήκη Καρδίτσας. Με την έκθεση αυτή προβάλλονται τα εικαστικά έργα που υποβλήθηκαν ως συμμετοχές στον 1ο Διαγωνισμό του Κληροδοτήματος Βαλταδώρου (στην κατηγορία των ζωγράφων).

Είκοσι εικαστικοί δημιουργοί που κατοικούν στην Καρδίτσα, σύμφωνα με όρο του διαγωνισμού, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου Καρδίτσας. Το θέμα που επιλέχτηκε για αυτή την πρώτη διοργάνωση του διαγωνισμού είναι το ποδήλατο και τη χρήση του. Θέμα διαχρονικά οικείο στην καθημερινότητα της πόλης και μάλιστα ένα από τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα. Οι ζωγράφοι επιστράτευσαν τα βιώματα, τις μνήμες, την παρατήρηση και την προσωπική τους έρευνα για τα έργα τους. Έτσι μέσα από τη ματιά και το νου τους παρακολουθούμε παραλλαγές και όψεις του φαινομένου και ταυτόχρονα στιγμές πραγματικές ή φανταστικές από τη ζωή της πόλης του ποδηλάτου.

Για το κλείσιμο της έκθεσης έχει προγραμματιστεί και η τελευταία ξενάγηση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο  στις 12:00 και θα είναι ανοιχτή στο κοινό.

Τελευταίες μέρες λοιπόν για μία πολύχρωμη και πολυφωνική έκθεση που μαζί με το ενδιαφέρον θέμα της γίνεται αφορμή για μια στενότερη γνωριμία και εξοικείωση του κοινού με το έργο των είκοσι καλλιτεχνών που συμμετέχουν και που είναι οι:

Αγγέλου Χριστίνα, Αλεξάκου Θωμαΐτσα, Γκάτσης Αριστείδης, Δημακόπουλος Βασίλειος, Ευθυμίου – Κατσίκη Ζωή, Κανελλάκου Κατερίνα, Καλλιάρας Θωμάς, Κολοφωτιάς Μάρκελλος, Κουκουζέλη Ευγενία, Κουκουζέλη Ιωάννα, Κυρίτση Φωτεινή, Κοτρώτσιος Δημήτριος, Κωτσαλή – Γονιτσιώτη Σοφία, Λαζινού Νίκη, Μηλιώνης Χρήστος, Μπιλιούρης Κωνσταντίνος, Νικολάου Κωνσταντίνος, Πέτκοβα Άνι, Παπαευαγγέλου Σουμέλα, Τσιούκας Ιωάννης.

Η έκθεση αυτή αποτελούσε μέρος των εκδηλώσεων του Δήμου Καρδίτσας για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας (16-22 Σεπτεμβρίου) και ταυτόχρονα αποτελεί τη συμμετοχή της Δημοτικής Πινακοθήκης Καρδίτσας στις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς (ΕΗΠΚ) 2018 (28-30 Σεπτεμβρίου) που για φέτος (2η χρονιά) έχουν τον γενικό τίτλο: ΠΟΛ(ε)ΙΣ.

ώρες λειτουργίας: Τρίτη & Παρασκευή: 9:00 – 13:00 & 18:00 – 21:00

   Τετάρτη, Πέμπτη & Σάββατο: 8:00 – 14:00

   Κυριακή & Δευτέρα: κλειστά

Προηγούμενο άρθρο Δελτίο φυτοπροστασίας στη βαμβακοκαλλιέργεια
Επόμενο άρθρο Μείωση της ρύπανσης νερού από γεωργική δραστηριότητα