Καρδίτσα-Τρόικα 0-1 – Γράφει ο Ηλ. Σχορετσανίτης


Στο δεύτερο Δημοτικό Συμβούλιο του νεοεκλεγέντος σώματος, ο Δήμαρχος κ. Αλεξάκος ρωτήθηκε εάν έλαβε το ερωτηματολόγιο της Ελληνογερμανικής Συμμαχίας του κ. Φούχελ, και αφού απάντησε ότι δεν το έλαβε, πήρε θέση δηλώνοντας ότι ο Δήμος Καρδίτσας δεν μπορεί να είναι υποχείριο κανενός. Επικροτούμε τη θέση του. Ο Ιωάννης Καποδίστριας είχε πει πως οι πολιτικοί πρέπει να κρίνονται όχι από τα λόγια τους, αλλά από τις πράξεις τους αυτές καθ’ αυτές.

Την τελευταία εβδομάδα είχαμε την αποστολή 30.000 «λυπητερών» σε 10.000 πολίτες του Δήμου μας! Ένας στους πέντε έχει ανοιχτούς λογαριασμούς με το Δήμο. Λογαριασμοί που ανοίχτηκαν με τον κ. Παπαλό και θα κλείσουν με τον κ. Αλεξάκο(;). Ο πρώτος έστρωσε και ο δεύτερος τελειώνει τη φάση. Ο ένας ήταν ο «καλός» που έγραφε αλλά δεν εισέπραττε και ο διάδοχός του ο «κακός» που τα βρήκε έτσι και πρέπει να εφαρμόσει το νόμο.

Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο λαός της Καρδίτσας τίμησε το Ν.Ε.Σ.ΤΩΡ με την ψήφο του. Ο Δήμος έχει καυτή την ανάσα του Παρατηρίου στο σβέρκο του. Το Παρατηρητήριο δεν είναι άλλο παρά το μάτι της Τρόικα στους Δήμους. Αφού πρώτα μετάλλαξαν την έννοια των εσόδων και όταν λένε έσοδα εννοούνε εισπράξεις, βάζουν στους δήμους συντελεστές είσπραξης χρεών υπό την απειλή της δέσμευσης των τραπεζικών λογαριασμών, του (έως) τετραπλασιασμού των δημοτικών τελών και φυσικά της αναστάτωσης που θα προκληθεί σε δημοτικούς υπαλλήλους, πολίτες και προμηθευτές. Το άρθρο 102 παράγραφος 2 του Συντάγματος στο οποίο ορκιστήκαμε πριν λίγες εβδομάδες γράφει: «Οι οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης έχουν οικονομική και Διοικητική Αυτοτέλεια». Άλλο ένα άρθρο που έχει παραβιαστεί κατά συρροή.

Δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε λοιπόν με τον κ. Αλεξάκο ότι ο Δήμος δεν είναι υποχείριο κανενός. Είναι υποχείριο των δανειστών. Και ως υποχείριο πρέπει να εισπράξει, για να ελευθερωθούν πόροι και να πληρωθεί το υπέρογκο χρέος που δημιούργησαν οι σύγχρονοι εφιάλτες και τσιφλικάδες της Ελλάδος. Εξάλλου ο Δήμαρχος δεν είπε ποτέ ότι είναι αντιμνημονιακός. Σέβομαι ότι η Καρδίτσα του έδωσε τα κλειδιά της πόλης. Εγώ πλήρωσα τις κλήσεις μου. Καλώ τους συμπολίτες μας να πάνε και αυτοί να πληρώσουν. Να πληρώσουν, για να κατανοήσουν επιτέλους ότι είναι οι μοναδικοί υπεύθυνοι, γιατί το όπλο τους, την ψήφο τους, την στρέφουν τελικά στην κεφαλή των παιδιών τους.

Του Ηλία Σχορετσανίτη

Δημοτικού Συμβούλου

Επικεφαλής Ν.Ε.Σ.ΤΩΡ

Προηγούμενο άρθρο Ευχαριστήρια επιστολή για την εκλογή στο ΑΠΥΣΠΕ Θεσσαλίας με την Ενωτική Εκκίνηση Εκπ/κών ΠΕ Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Τετραήμερο σεμινάριο διεύθυνσης χορωδίας με τον Ν. Ευθυμιάδη