Καρδιτσιώτικο χρώμα στον εξάωρο αγώνα mtb της Ελασσόνας


Με νίκη των Περικλή Ηλία και Γιάννη Σκόρδα ολοκληρώθηκε στην Ελασσόνα ο αγώνας σκυταλοδρομίας ζευγών ELASSONA 6 hours mountain bike challenge που διοργανώθηκε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά από τη Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού Τουρισμού Αθλητισμού και Κοινωνικής Αλληλεγγύης  του Δήμου Ελασσόνας και την OUTSPORTS. Στον Αγώνα συμμετείχαν 2 ομάδες του ΕΟΣ Καρδίτσας, με την ομάδα των Παλάτζα Παναγιώτη, Παλάσκα Βάιου να πραγματοποιούν πολύ καλή εμφάνιση σημειώνοντας ανταγωνιστικούς χρόνους καταλαμβάνοντας την 8η θέση της γενικής κατάταξης, παρόλα τα τεχνικά προβλήματα που τους παρουσιάστηκαν.

Οι αθλητές καλούνταν να κάνουν μια κυκλική διαδρομή μήκους 10,6 χλμ. και 245 μέτρων υψομετρικής διαφοράς, ξεκινώντας από τους πρόποδες του λόφου του Μοναστηριού της Παναγίας της Ολυμπιώτισσας και μέσα από μια καταπράσινη διαδρομή και δια μέσου του Δημοτικού Διαμερίσματος του Δρυμού, επέστρεφαν στην αφετηρία όπου ανάλογα με την τακτική κάθε ομάδας, παρέδιδαν στον συναθλητή τους ή συνέχιζαν και για άλλες στροφές, με ζητούμενο την κάλυψη της μεγαλύτερης απόστασης στο δεδομένο χρόνο του 6ώρου. Η διαδρομή του αγώνα ήταν ιδιαιτέρα τεχνική με ορισμένα απότομα περάσματα, ενώ περίπου το μισό της μέρος κάλυπταν μονοπάτια. Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί πως η περιοχή της Λίμνης Πλαστήρα, του Σμοκόβου και των Αγράφων γενικότερα αποτελεί ιδανικό χώρο διεξαγωγής αγώνων ορεινής ποδηλασίας και θα ήταν ευχή όλων στο εγγύς μέλλον να δούμε παρόμοιες διοργανώσεις και στην περιοχή μας.

Στο αγωνιστικό κομμάτι τώρα νικήτρια ομάδα αναδείχτηκε αυτή των Περικλή Ηλία (πρωταθλητή Ελλάδος) και Σκόρδα, η οποία συμπλήρωσε 12 γύρους σε 6ώρες και με ταχύτερο γύρο τον 9ο του Ηλία Περικλή σε 25΄57΄΄, ενώ στη δεύτερη θέση με διαφορά μόλις 6΄43΄΄  ακολούθησαν οι αθλητές του Ασκληπιού Βράκας και Μπαταλογιάννης.

Στα πλαίσια των παράλληλων εκδηλώσεων του 6ώρου διοργανώθηκε και αγώνας για παιδιά ηλικίας 8-14 ετών με τους μικρούς Ελασσονίτες να αφήνουν τις καλύτερες εντυπώσεις με την άψογη τεχνική τους ικανότητα. Στην άψογη διοργάνωση βοήθησαν σημαντικά η Τροχαία Ελασσόνας , το Κέντρο Υγείας Ελασσόνας και ο Ερυθρός Σταυρός με το σώμα εθελοντών «Οι καλοί Σαμαρείτες».

Με τον 6ωρο αγώνα στην Ελασσόνα ολοκληρώθηκε το αγωνιστικό πρόγραμμα της OUTSPORTS για το 2008. Με δεκαέξι αγωνιστικές ημέρες σε έξι διοργανώσεις ελπίζουμε πως ανταποκριθήκαμε στις προσδοκίες των αθλητών και φίλων της ποδηλασίας που συμμετείχαν στους αγώνες σε 12 διαφορετικές τοποθεσίες της χώρας μας. Πληροφορίες για το αγωνιστικό πρόγραμμα της outsports για το 2009 στην διεύθυνση http://www.outsports.gr/

Αξίζει να σημειωθεί πως η συμμετοχή στο συγκεκριμένο αγώνα άφησε σημαντικές εμπειρίες στους ποδηλάτες της πόλης μας και συμβάλει στην προσπάθεια διαμόρφωσης  κουλτούρας γύρω από το κομμάτι της αγωνιστικής ποδηλασίας που τόσο λείπει από το Νομό μας. Για την ερχόμενη Κυριακή 19 Οκτωβρίου προγραμματίζεται η συμμετοχή ποδηλατών από την πόλης μας σε open αγώνα ορεινής ποδηλασίας cross country στη Νάουσα. Παρακαλούνται όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν να επικοινωνήσουν: 24410 76781 – Διαδρομές.

Προηγούμενο άρθρο Ημερίδα για το φιλοζωικό κίνημα
Επόμενο άρθρο Παρουσία της Περιφέρειας στις Βρυξέλλες