Καρ.Πό.Σ : Θα περάσει τελικά φέτος ο Αη Βασίλης από την Καρδίτσα ή χάλασε τελικά στις λεπτομέρειες η συμφωνία με τη Δημοτική Αρχή;


Το «Παυσίλυπο του Αη – Βασίλη» πήγε περίπατο μετά τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου Καρδίτσας, επομένως για να μην χρεωθεί το «τίποτα» και με γοργά βήματα αναδίπλωσης η Δημοτική Αρχή προχώρησε στην πεπατημένη και γνωστή διαδικασία της πρόσκλησης προς τους φορείς της περιοχής μας, ώστε να  καταθέσουν τις προτάσεις τους και να συμμετάσχουν στις επικείμενες Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Καρδίτσας. Δηλαδή, οι φορείς, στους οποίους απευθύνεται σήμερα ο Δήμος της Καρδίτσας είναι αυτοί που  είχαν παρακαμφθεί στο πλαίσιο της υλοποίησης του πρόχειρου σχεδίου για το «Παυσίλυπο του Αη Βασίλη». Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, παρά τις επιφυλάξεις του Νομικού Συμβούλου του Δήμου, τις αντιρρήσεις των πολιτών και των φορέων που παραβρέθηκαν και τις επιφυλάξεις των Δημοτικών Παρατάξεων η Δημοτική Αρχή του κ. Αλεξάκου ψήφισε με στρατιωτική πειθαρχία υπέρ μιας πρότασης που όπως υποστηρίξαμε ως Δημοτική Παράταξη Καρ.Πο.Σ- και αποδεικνύεται από τις εξελίξεις – ήταν πρόχειρη και εκ του πονηρού φερμένη στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Αν και η Δημοτική Αρχή τελικά υιοθέτησε την πρότασή μας να εμπλακούν οι δομές και οι φορείς του δήμου στο σχεδιασμό και την υλοποίηση των όποιων ιδεών και προτάσεων προκύψουν, δεν μας βρίσκει αντίθετους ,θεωρούμε πως η προχειρότητα είναι ξανά εμφανής. Δείγμα της προχειρότητας αυτής το γεγονός ότι δεν υπάρχει ένα συγκεκριμένο πλάνο και όραμα, μια κεντρική ιδέα στην οποία θα «κουμπώσουν» οι δράσεις και οι ιδέες των φορέων στο προτεινόμενο ασαφές και αδύναμο πρόγραμμα «για το παιδί» και τον «άνθρωπο», άντε και το «ποδήλατο».

Τέλος περιμένοντας από την Δημοτική Αρχή τις απαραίτητες εξηγήσεις για την αλλαγή του αρχικού σχεδίου που με πάθος υπερασπίστηκε, παρά τη διαφωνία μας στις συνεδριάσεις τόσο του Τοπικού Συμβουλίου Καρδίτσας και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, όσο και του  κορυφαίου αποφασιστικού  οργάνου του  Δημοτικού  Συμβουλίου, θέλουμε να επισημάνουμε ότι είμαστε αποφασισμένοι, να υπηρετήσουμε τον ρόλο που οι πολίτες μας έταξαν στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές, ασκώντας τον απαραίτητο έλεγχο και κριτική και καταθέτοντας επεξεργασμένες συλλογικές προτάσεις, προασπίζοντας τα συμφέροντα των «πολλών» και αναδεικνύοντας τα «κακώς» διαπραχθέντα κείμενα της Δημοτικής Αρχής.

Γραφείου Τύπου Καρ.Πό.Σ

 

Προηγούμενο άρθρο “Δεύτερη ευκαιρία” ως τις 30/11/2014 για τη ρύθμιση οφειλών προς το Δήμο Αργιθέας
Επόμενο άρθρο «Τεχνόδρομος Χριστουγέννων» στο Μουζάκι - Ανοιχτή πρόσκληση για συμμετοχή δημιουργών