Κατάρτιση σε εκπαιδευτικούς που διδάσκουν σε χαρισματικά παιδιά


Ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Συμεών Κεδίκογλου, απαντώντας στην Ερώτηση που υπέβαλε στη Βουλή, στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, ο Βουλευτής Καρδίτσας και π. Υφυπουργός Παιδείας, κ. Σπύρος Ταλιαδούρος, σχετικά με την κατάθεση νομοθετικής τροποποίησης, έτσι ώστε να καταρτιστούν οι εκπαιδευτικοί που διδάσκουν τους αναγνωρισμένα χαρισματικούς και ταλαντούχους μαθητές σε μεθοδολογικές προσεγγίσεις παγκοσμίως αποδεκτές, υπό την καθοδήγηση του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, δήλωσε ότι το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων μελετά το θέμα προκειμένου να ρυθμιστεί με προσεχή νομοθετική πρωτοβουλία.

Ειδικότερα, η απάντηση του Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, έχει ως εξής:

«Απαντώντας στην Ερώτηση με αριθμό 1508/11.9.2013, την οποία κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Σπύρος Ταλιαδούρος, με θέμα «Εκπαίδευση χαρισματικών και ταλαντούχων μαθητών», σας κάνουμε γνωστά τα ακόλουθα:

Σύμφωνα με το αρθ.3. παρ.3. του Ν.3699/2008 προβλέπεται η ανάπτυξη προτύπων αξιολόγησης και ειδικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για τους μαθητές που έχουν μία ή περισσότερες νοητικές ικανότητες και ταλέντα ανεπτυγμένα σε βαθμό που υπερβαίνει κατά πολύ τα προσδοκώμενα για την ηλικιακή τους ομάδα. Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων μελετά το θέμα προκειμένου να ρυθμιστεί με προσεχή νομοθετική πρωτοβουλία».

Προηγούμενο άρθρο Ευχαριστήριο του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Συνέντευξη του Π. Σιούφα στο περιοδικό «Επίκαιρα»